Ungaria, un provocator etnic care stârnește neliniștea vecinilor săi !

Ungaria, un provocator etnic care stârnește neliniștea vecinilor săi !

1 217

Un cetatean roman,  este oprit la un punct vamal intre Ungaria si Ucraina. Budapesta sare ca arsă, știe să-și apere interesele – iar Kelemen propagandist abil, constituie un personaj de mare interes! – intervine diplomatic și consideră inacceptabilă aplicarea interdicţiei de a intra pe teritoriul Ucrainei. Continuarea, ambasadorul Ucrainei la Budapesta este convocat pe loc la Ministerul ungar de Externe, a informat Tamás Menczer, secretar de stat în cadrul Ministerului Ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, potrivit MTI. 

Secretarul de stat responsabil pentru informare  internaţională a Ungariei a transmis printr-un comunicat că măsura luată de aplicare a interdicţiei preşedintelui UDMR, Hunor Kelemen, să intre sâmbătă pe teritoriul Ucrainei este considerată de către Ungaria ca o măsură abuzivă, 
antimaghiară (!?) şi inacceptabilă. 
Sigur că Kelemen Hunor este grabnic apărat de statul maghiar, deși este parlamentar roman si lider de partid românesc. Dar pe noi românii batjocoriți la granița româno-ucraineană cine ne apără?

Anul trecut Mircea Druc, fost premier al Moldovei, care dorea să meargă la o manifestare a românilor din Cernăuți, a fost oprit la frontiera ucraineană fără nicio explicație de către poliția de frontieră ucraineană. 
Ca Mircea Druc în ultimii ani câteva mii de români au fost opriți la frontiera ucraineană fără nicio explicație, dar fără ca MAE să ia măsuri și să trimită note de protest la Kiev, iar presa nu a relatat cazurile, doar pentru a nu se strica „luna de miere” a intereselor germane din Ucraina. 

Președintele Klaus Iohannis și guvernul social-democrat pentru a nu strica bunele relații de subordonare față de interesele NATO și Bruxelles în Ucraina închide ochii la toate abuzurile Kievului împotriva școlilor în limba română și a românilor din Bucovina de nord și Transcarpatia. 
Față de Budapesta – care apără cu indirjire interesele minorității maghiare din Ucraina, Bucureștiul preferă să închidă ochii la toate abuzurile și încălcările drepturilor omului asupra românilor din Bucovina de Nord și Transcarpatia, doar să facă pe plac intereselor SUA și Berlinului, care sprijină regimul corupt și de tip neo-nazist de la Kiev. 

Mai grav este că listele cu românii care au acces interzis în Ucraina sunt făcute de SBU (serviciul secret ucrainean), care își desfășoară nestingherit activitatea agresivă și antiromânească pe teritoriul României fără ca SRI să intervină și să le blocheze activitatea? 
Mai mult, agenții SBU din România redactează liste negre cu cetățeni români care le sunt interzisă intrarea în Ucraina.
Cetățenii români nu sunt informați de SRI că sunt pe lista neagră a SBU și nici avertizați de MAE, iar când ajung la granița ucraineană sunt batjocoriți, umiliți și jigniți de agenții SBU îmbrăcați în uniforme ale polițiștilor de frontieră de la Kiev.
Sigur, presa românească nu suflă un cuvânt, iar SRI și MAE tac mâlc și complice la aceste grave încălcări ale drepturilor omului ale cetățenilor români și UE, numai să se facă pe plac mercenarilor de la Kiev care fac jocurile intereselor germane în Euroasia. 

Pentru Ucraina cetățenii români sunt cetățeni UE de rangul doi și merită umiliți, iar Bucureștiul nu face nimic pentru a stopa încălcările legislației europene de către Kiev?!! Mai grav este că circulă în mediile de informații zvonul că Ucraina cumpără tăcerea unor lideri ai statului nostru prin firmele lui Poroșenko, care fac afaceri cu petrol cu șeful unui serviciu secret autohton? 
Chiar a ajuns așa de rău România, ca pentru afacerile și interesele unor mari puteri străine nu mai are nicio demnitate pentru a acționa în apărarea minorității române persecutate de Kiev și în apărarea drepturilor cetățenilor români, conform legislației naționale și europene? 

Ucraina trebuie să fie atenționată dur de către România și UE ca să treacă de la excesele unui stat totalitar, la permisivitatea unui stat democrat, care respectă drepturile omului și libertățile cetățenești.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.