Ungaria încearcă să RESCRIE ISTORIA. Academia Maghiară de Științe: Secuii nu sunt...

Ungaria încearcă să RESCRIE ISTORIA. Academia Maghiară de Științe: Secuii nu sunt o minoritate etnică. Sunt parte a națiunii maghiare

3 1828
Pai atunci sa-i luati la voi pe astia de la noi ! Sunt ai vostrii, ce cauta la noi?
Potrivit opiniei emise de Institutului pentru Cercetarea Minorităților din cadrul Academiei Maghiare de Științe, secuii nu reprezintă o minoritate etnică, ci sunt parte integrantă a națiunii maghiare. Așa a afirmat recent  într-o emisiune de pe postul public ade știri M1, un cercetător din cadrul institutului, transmite publicația Punctul, prelutat de blogul dantanasa.ro.
Balázs Dobos a subliniat că această opinie a fost emisă după ce o persoană privată a inițiat un proces de recunoaștere a minorității secuiești din Ungaria.
Ultimul cuvânt pe această temă îl are Parlamentul Ungariei, care va decide dacă, prin modificarea legii privind minoritățile naționale, va recunoaște secuii ca fiind o naționalitate distinctă, a adăugat cercetătorul.
Ca explicație, acesta a specificat că este nevoie de semnătura a o mie de cetățeni maghiari pentru a iniția ca legislativul să recunoască un grup, în mod oficial, ca fiind o minoritate distinctă. În prealabil este nevoie însă de solicitarea unei poziții din partea academiei.
Dacă acest lucru se va întâmpla, recunoașterea secuilor ca parte a națiunii maghiare nu înseamnă doar o rescriere grosolană a istoriei, un fals abominabil, ci și un pas decisiv al Ungariei în direcția realipirii Transilvaniei la Ungaria, scrie pe blogul său jurnalistul Dan Tanasă.
Proiectul autonomiei teritoriale pe criterii etnice a așa-zisului ținut secuiesc reprezintă în fapt doar un prim pas către o țintă mult mai mare, aceea a ruperii Transilvaniei de România și realipirea ei la Ungaria. Secuii nu au fost niciodată parte a națiunii maghiare. La fel ca și o mare parte a românilor, aceștia au fost maghiarizați, în mare parte după evenimentele din 1848.

Ungaria încearcă să RESCRIE ISTORIA. Academia Maghiară de Științe: Secuii nu sunt o minoritate etnică. Sunt parte a națiunii maghiare

Documentele istorice vorbesc despre o înțelegere a maghiarilor, sașilor și secuilor din Transilvania, Unio Trium Nationum (1437), care a dus la excluderea românilor din viața publică a acestei provincii istorice (pentru documentare recomand una din multe lucrări ale academicianului Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române aici).
O mărturie la fel de importantă cu privire la separarea clară existentă între secui și maghiari o constituie și un document din anul 1438, semnat de Lorand Lepeș, vicevoievodul Transilvaniei, prin care acesta recunoaște Unio Trium Nationum (Turda, 6 Februarie, 1438), subliniază jurnalistul.

COMENTARII

 1. La Trianon, dl.Harmworth, secretar de stat în Ministerul de Externe al Marii Britanii în 1920, declara:
  „Regatul Ungariei s-a descompus într-o largă măsură în părțile sale componente, înaintea începerii Conferinței de Pace, căci această țară nu a fost decît un conglomerat artificial și forțat de rase, neasemănătoare și, în unele cazuri, ostile”.
  Numai că, pentru regimul revizionisto-horthyst de la Budapesta, Istoria nu a însemnat niciodată „magistra vitae”. Tocmai în ziua ratificării în Parlament a Tratatului de la Trianon, deputații revizioniști jurau că nu-l vor respecta niciodată, că vor lupta prin toate mijloacele pentru refacerea Ungariei Mari.
  Iar azi urmeaza prosteste acest „CONCEPT”!
  Ne trebuie o armata puternica,sa ne stie de frica! Si Legile sa fie aplicate nu „discutate”!

 2. Nu inteleg de ce nu se specifica f.clar ca in interiorul Romaniei ,AUTONOMIILE teritoriale
  chiar sunt interzise prin Lege!!
  Am auzit ca emisari de la Budapesta s-au dus la Strehaia cu propuneri de…infiintare
  a AUTONOMIEI Tinutului Romilor Olteni,cu toate drepturile de rigoare.
  Trimisii sunt membri ai Comunitatii nationale a Romilor MAGHIARI din Ungaria (!!?)
  veniti sa se infrateasca cu Asociatia Romilor Olteni ,pentru a cere „Autoritate teritoriala”(!!)
  libera” in acest „Teritoriu istoric al Tiganilor”(!?)unde sa fie readusi toti Romii fara actedin Europa !!

  • Vedeti-va de treaba,in …republica Oltenia nu le merge!!
   Oltenii au cohones, nu stau cu mana intinsa la votul lui Kelemen Hunor!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.