Unchiul Paragraf si Nasul Aliniat

Unchiul Paragraf si Nasul Aliniat

0 89


Asa au ajuns lucrurile in Romania incat Codul Civil, Codul Penal, alte coduri si legile tarii au un caracter pur orientativ precum pretul la Rexona ministick. Se recomanda, dar nu-i chiar musai…


Cine calca stramb, ori este acuzat pe nedrept, inainte de a rasfoi celebrele Coduri pentru a gasi acolo ceva in favoarea sa, scoate celularul din buzunar si suna la cine stie ce unchi, nas, cumatru, amic, oricine ar putea pune o vorba buna cand si unde trebuie. Stiti voi,?“Daca poti sa vorbesti la Parchet?”


In loc de Paragraful 1, intra in actiune unchiul, in loc de Aliniatul 2, iese la inaintare nasul. Si uite-asa am ajuns la un sistem extrem de original in Justie (Domnu` Iliescu, democratie originala ati vrut, asta avem, mai originala nici ca se poate, dati fuga la OSIM s-o patentati).


Justitiarii nostri fac exces de zel cu gainarii, condamnati la ani grei de puscarie pentru te miri ce oua de prepelita sustrase din curtea Primarului, lungesc cu anii un proces al unui hot dovedit de Politie, cu fapta recunoscuta, care iti rade in nas “Cu un avocat bun scap”, pana cand fapta se prescrie, tin in arest politicieni pe care ii elibereaza ulterior ca nevinovati (pai daca-s nevinovati, de ce au fost arestati, unde e nenorocita aia de prezumtie de nevinovatie?), in unele cazuri nici macar nu se ating de vinovati… O poezie intreaga, ce mai! Justitia noastra nu-i oarba, vede foarte, foarte bine. Dar e legata de maini si de picioare cu sforicele si da reprezentatii hilare a la Marioara si Vasilache (papusile ce faceau deliciul mahalalelor in secolul trecut). Piesa de succes “NUP” (neurmarirea penala).


Oameni buni, de-aia Justitia este reprezentata cu balanta in mana, sa sugereze echilibrul. Nici cu blandetea, nici cu asprimea nu trebuie exagerat. Iar pedepsa trebuie aplicata dupa ce a fost dovedita vinovatia! Si inca ceva, trebuie facut cumva ca faptele sa fie judecate in tribunale si judecatorii, nu la OTV!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.