Un secretar de stat ravneste la sefia Agriculturii

Un secretar de stat ravneste la sefia Agriculturii

0 360

Saptamana trecuta, presedintele Basescu a acceptat propunerea premierului de a-l revoca din functie pe ministrul Agriculturii, Gheorghe Fluture, chiar daca s-a aratat nemultumit de faptul ca Tariceanu nu a venit si cu o propunere de inlocuire. De atunci, ministerul nu mai are un sef care sa semneze actele importante. Ziua de joi, cand, dupa unii, ar fi urmat sa se stabileasca succesorul lui Flutur, a trecut si ea fara a se lua vreo hotarare in acest sens.


Acum este asteptata ziua de luni, pentru ca liberalii sa cada de acord.


Pana atunci, se vehiculeaza posibile nume care ar urma sa ocupe postul vacant. Iar altii, pentru ca nimeni nu-i baga in seama, ies singuri la inaintare. Din aceasta ultima categorie face parte si secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Nicolae Flaviu Lazin.


Acesta a declarat ca are „sanse reale” sa fie numit ministru. „Sunt un simplu membru de partid, dar un membru care a acumulat notorietate si experienta. Mai multi colegi liberali, sefi de filiale, in special din Transilvania si din sudul tarii, ma sustin pentru functia de ministru al Agriculturii” a afirmat Lazin, care considera ca este perfect constient de greutatea ministerului pe care urmeza sa-l ocupe. „Agricultura este poate cel mai greu minister, dar sunt pregatit pentru aceasta sarcina, deloc usoara. Pot sa spun ca am sanse sa fiu ministru” a declarat secretarul de stat.


Totodata, el a afirmat ca nu s-a remarcat pentru ca Gheorghe Flutur, fostul ministru al Agriculturii, nu dorea doua centre de putere si de imagine in institutie. „Am lucram impreuna cu ministrul Flutur, am urmarit si avizat impreuna proiecte, dar Flutur nu avea nevoie de doua centre de putere si de imagine”, a spus Lazin.


?


Potrivit acestuia, un nou ministru la Agricultura urmeaza sa fie numit pana luni. Printre contracandidatii lui Lazin se numara Decebal Traian Remes, Ludovic Orban si Dan Motreanu. Decizia premierului in privinta numirii unui nou ministru la agricultura ar putea veni numai dupa consultarea Biroului Politic al Partidului.


?


Cat priveste situatia actuala de la minister, Lazin a asigurat ca n exista nici un blocaj in minister de cand a plecat Flutur. „Actele sunt semnate de mine sau de secretarul general. Numai pentru angajarea platilor si pentru alte chestiuni legislative asteptam nominalizarea pentru a avea o semnatura de ministru”, a afirmat secretarul de stat.


?


Gheorghe Flutur sustine ca dupa ce a fost revocat nu a mai avut drept de semnatura si nu i s-a permis sa delege o alta persoana cu drept de semnatura: „Am fost revocat si nu mai aveam drept sa semnez hartiile. Sunt programe care trebuie deblocate, finantari, SAPARD-ul, trebuie grabite”, explica fostul ministru.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.