Un pas inapoi pentru democratia din Romania

Un pas inapoi pentru democratia din Romania

0 95
Cu 309 voturi pentru si 56 impotriva, alesii Puterii si-au asigurat privilegii si superimunitate. Majoritatea USL din Parlament a votat un statut care ii situeaza pe senatori si deputati deasupra legii. Faptul ca parlamentarii PP-DD au parasit sala in semn de protest, PD-L a votat impotriva iar doi udemeristi s-au abtinut nu a impiedicat votarea statutului. Democrat-liberalii brasoveni il considera un pas inapoi pentru democratia din Romania.
Comisia de specialitate a lucrat luni pana dupa ora 1 in noapte la noul statut al parlamentarilor. Noaptea s-a dovedit a nu fi fost insa un sfetnic bun pentru cei desemnati sa faca legea in Romania, dupa ce au adoptat un statut care le intareste imunitatea si ii diferentiaza net pe parlamentari de alti inalti functionari publici. Alesii PD-L au criticat statutul si au votat impotriva acestuia, considerand ca reprezintaun pas inapoi pentru democratia din Romania.
Mai mult, deputatul democrat-liberal Gabriel Andronache aminteste ca functionarii publici raspund penal in caz de conflict de interese, pe cand parlamentarii raspund doar disciplinar. Si mai grav este faptul ca un parlamentar poate incalca orice lege stiind ca cererea de anchetare a sa este analizata de colegi.
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a uitat sa trimita proiectul de statut parlamentarilor, astfel ca acestia au votat in necunostinta de cauza. Din acest motiv, parlamentarii PP-DD au parasit sala de sedinte, in semn de protest si nu au participat la vot. Maria Grecea, deputat PP-DD de Brasov, a reiterat faptul ca parlamentarii Partidului Poporului doresc sa renunte la orice privilegii abuzive le-ar asigura statutul votat ieri.
Parlamentarii PP-DD au declarat ca renunta la orice fel privilegii inainte de a parasi sala, moment in care uselistul Puiu Hasotti, fost ministru al culturii, i-a trimis sa doarma in gara daca nu le convin prevederile din statut. Chiar daca pepededistii nu au votat iar democrat-liberalii au votat impotriva, proiectul a trecut cu 309 voturi pentru si 56 impotriva.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.