Un pas important pentru deblocarea DN 1 – amplasamentul drumului judeţean DJ...

Un pas important pentru deblocarea DN 1 – amplasamentul drumului judeţean DJ 102 I predat la CNI

1 246

Întotdeauna cotidianul nostru a pledat pentru realizarea joctiunii dintre județele Brașov și Prahova prin DJ 102 I, o soluție ieftină și mai ales rapidă de rezolvare a „calvarului republican” reprezentat de Drumul Național DN1. Solutia evitarii dezastrului rutier național este una cat se poate de simpla: definitivarea unui drum judetean ce leaga Judetul Brasovul de Judetul Prahova pe Valea Doftanei. Practic drumul este o ramificatie din DN 1A de la Sacele (Bradet) si pana la Campina. A se vedea harta atasata mai jos. O parte din acest drum a fost inceput inainte de 1989 avand, pe atunci, si un caracter strategic. Practic sunt de facut, la nivel de drum judetean (national) cca, 35 -40 km, printr-o zona de o frumusete aparte, care va deschide intr-o maniera pozitiva turismul in zona.
Din pacate in ultimele trei decenii nu s-a mai facut nimic, doar demersuri (in doua etape) dupa anul 2000, la nivelul Consiliului Judetean Brasov si Prahova. Poate ca intr-o zi vom da detaliile acestei afaceri si mai ales cine sunt cei ce s-au opus realizarii acestui drum. Ar fi putut fi  gata de aproape 10 ani sau 20 de ani iar costurile pentru realizarea acestui drum nici macar nu ar fi fost prea mari. Acestea s-ar  acoperi din costul carburantilor consumati de automobilele blocate in trafic pe DN1 de-a lungul unui an, sau din timpul mai scurt de parcurgere al drumului Bucuresti – Brasov. In ce priveste timpul de realizare, pentru constructorii de azi, durata ar fi de maxim patru luni.
De cateva luni, Guvernul OrBan, face un pas important pentru realizarea alternativei la DN1 prin includerea obiectivului de investiții în portofoliu celor de la Compania Națională de Investiții (CNI).

CJ Brașov iși face treaba
Consilierii județeni brașoveni, întruniți într-o ședință online, au votat ieri o hotărâre privind predarea în folosință gratuită către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții, a amplasamentului drumului judeţean DJ 102 I. Este un transfer în vederea realizării de către Compania Naţională de Investiţii (CNI) a obiectivului de investiții „Reabilitare și modernizare DJ 102 I, limită de județ Prahova – DN 1A Șanțuri”. Practic s-a realizat o formalitate administrativă pentru a se putea face finanțarea si realizarea investiției.

Vlad T.

COMENTARII

  1. Excelenta materializarea ac.idei;
    Este si un viitor Drum turistic ,mai frumos decat drumul ocolitor de la Cheia!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.