Un nou Boeing la Brasov

Un nou Boeing la Brasov

0 57

Brasovul este un oras despre care putini stiu ca are o traditie in domeniul aeronautici. Ultimul intrat pe lista in capul careia este Iosif Silimon, este inginerul Eduard Popa. Acesta a proiectat, construit si vandut mai multe modele de avioane ultrausoare. Inedit este faptul ca, intr-o hala minuscula din curtea unei intreprinderi brasovene, tanarul inginer roman incearca sa paseasca pe urmele lui William Boeing.
Eduard Popa se poate lauda ca are deja la activ proiectarea si construirea mai multor modele de avioane ultrausoare, vandute la preturi care pleaca de la 40.000 de euro. Tanarul brasovean a reusit aceasta performanta in timp ce industria aeronautica de stat din Romania s-a prabusit in asteptarea marilor investitori. Astfel, el a demonstrat ca pasiunea si creativitatea pot face din acest domeniu o afacere rentabila. In prezent, inginerul brasovean se gandeste sa construiasca primul elicopter 100% romanesc.
Inginerul brasovean se poate lauda si cu performanta de a aduce investitori straini in orasul nostru. Astfel, el a inceput colaborarea cu un fabricant de avioane din Ohio, Richard Schneider, care avea o companie pentru producerea avioanelor ultrausoare – „Aviation Development International”. „Am intrat in legatura cu fabricantul american, asa ca in 2003 am parasit IAR-ul si am plecat in SUA. Apoi l-am adus pe el in Romania si l-am lamurit sa mute productia aici.” In acest fel, Popa a reusit sa transfere productia avionului american „Alaskan Bushmaster” si sa inceapa productia modelului propriu Eduard Luxor in tara, iar Richard Schneider a devenit unicul dealer pentru SUA si Canada. Ghinionul inginerului brasovean este ca omul de afaceri american a decedat si afacerea a picat.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.