Un mitocan autentic, cu pretenții de liberal: Stelian Tănase!

Un mitocan autentic, cu pretenții de liberal: Stelian Tănase!

0 2350

Iata cum o caracterizeaza „intelectualul” Stelian Tanase pe fostul europarlamental Viorica Dancila, proaspat confirmata de Presedintele Iohannis pentru functia de Prim-Ministru. O asemenea balacareala insultatoare la adresa unei femei, indiferent de functie, mai rar! Intr-un  limbaj de mahalagiu ordinar, de neadmis la un om politic cu pretentii de intelectual, este lansat in mass-media un atac neverosimil de mitocan …educat in Bariera Vergului, pentru singurul „pacat” ca respectiva persoana este, de loc, din Videle.
Cititi si va cruciti ce poate pune pe hartie un om de-acum batran, in varsta de 66 de ani, cand se presupune ca s-a copt la minte:

” Madame Vasilica Viorica Dăncilă de la Videle ( în Bariera Vergului mahalagioaicele se strigau peste gard cu madame, madamo) a inceput prost pasajul dumisale efemer prin Palatul Victoria. A dat-o urgent pe telenovelă și manele. Sună așa ” Aș da zile de la mine…” Teleormanul si cultura lui inefabilă se impun. VVD a renunțat cu un gest superb să fie gardată de SPP. Asta ar vrea să însemne că este populară și nu are a se teme de massele largi, populare. Acestea o iubesc nespus și-i trimit zilnic omagii ca tovărasei Elena Ceaușescu. Provin ambele din aceeași lume – periferia societății românești – nici urban, nici rural.Eu zic – dar eu sunt un naiv – ca și în atari conditii de amor din partea poporului tot ar trebui păzită. Se găseste dracu un nebun să iasă din mulțime să îi ofere un buchet de flori, o scrisorică sau o grenadă. Nu e permis SPP-ului să o lase de capul ei, că se apucă să acorde autografe, să stringă mîini, să se îmbratișeze cu prostimea”….

Sa vedem insa cine este derbedeul, a carui tinerețe revolutionara chiar merita mai mult decat niste articole de presa, din care citam, cu exactitate, in continuare:
Tatal sau, Ion Tanase, a fost in tinerete Secretar II cu probleme organizatorice al Comitetului Regional UTM Bucuresti. Din aceasta pozitie a fost trimis la „Stefan Gheorghiu” pentru studii. In aceasta perioada a divortat de mama lui Stelian, din motive de infidelitate ale acesteia. Dupa „Stefan Gheorghiu”, Ion Tanase a fost repartizat la Ialomita, ca vice-presedinte al Consililului Popular Judetean cu probleme de comert. Aici, pe perioada verii, erau adusi ambii sai fii (sunt doi frati Tanase), care erau angajati la restaurantul „Crama”, din Slobozia, pe post de cantareti.
Mama lor ar fi fost, de asemenea, activista PCR. Dupa alte surse, mama, decedata dupa divortul de tatal sau, ar fi lucrat in DIE. Cea de a doua sotie a tatalui, mai tanara, fosta asistenta medicala luata de la Spitalul din Slobozia, a devenit la Bucuresti directoare a magazinului “Mistretul” din Piata Rosetti. Conform unor surse apropiate familiei, Ion Tanase a divortat si de aceasta sotie dupa ce a prins-o in pat cu fiul sau, Stelian Tanase. Conform acestora a fost vorba de fapt de un viol la care ar fi supus-o fiul vitreg, cazul fiind ulterior musamalizat la Militiei de catre organele de Partid.

Stelian Tanase devine membru PCR in 1974, la 22 de ani. Dupa Revolutie, sutine ca ar fi fost exclus din PCR in anii ’80… Prima sa sotie, Nineta, a lucrat in perioada de dinainte de 1989 ca documentarista la BCS. Venea adeseori la serviciu cu fata tumefiata, in urma unor batai violente aplicate de sot. Apoi cei doi traiau separat, Stelian Tanase pretextand ca are nevoie de spatiu de creatie, drept pentru care a primit un apartament din zona 1 Mai. La data respectiva i s-a intocmit un dosar de verificare, fiind suspectat si de relatii inversioniste. Conform surselor din sistem, in aceeasi perioada Stelian Tanase a fost folosit ca „sursa” la SMB – Securitatea Municipiului Bucuresti. La vremea aceea tintea pozitia de membru plin al CC al UTC si lucra ca instructor cultural UTC la Casa de Cultura “Nicolae Balcescu”,  organizand pe bani buni diverse concerte in Club T4, sau la Teatrul de Revista “Constantin Tanase” si Casa de Cultura “Infratirea intre popoare”.

Cu toate acestea, cand se refera la aceasta perioada, memoria sa este incetosata, refuzand sa explice cu ce s-a ocupat timp de 11 ani, din 1978 pana in 1989! (ddr)

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.