Un mare semn de întrebare legat de Situaţia reală privind suprafețele împădurite...

Un mare semn de întrebare legat de Situaţia reală privind suprafețele împădurite ale României

1 44

Consiliul Pădurilor, Industriei Lemnului și Economiei Verzi cere Ministerului Mediului să facă publice datele parțiale ale ciclului trei din Inventarul Forestier Național, pentru a clarifica problema suprafețelor de păduri ale României, precum și a volumului recoltărilor.
Președintele Consiliului, Cătălin Tobescu, declara joi că informația cu privire la tăierile de lemn din România – de 38 de milioane de metri cubi pe an – ar fi falsă.
În fapt, susține Cătălin Tobescu, acest volum de lemn nu apare nici în inventarul forestier, și nu este susținut nici de Ministerul Mediului.
Studiul ar indica faptul că suprafața de pădure a României crește de la an la an, iar recoltările sunt sustenabile, asemănător altor țări europene.

Mai mult hărțile satelitare din anii ’50, ’60 demonstrează faptul că azi ţara noastra are suprafețe de pădure mai mari, spune Cătălin Tobescu.
Cătălin Tobescu: Chiar dacă au existat, și cu siguranță au existat foarte multe probleme în acești 30 de ani de tranziție de după Revoluție, suprafața pădurilor nu a scăzut; sunt foarte multe studii satelitare care arată același lucru, unul dintre ele, care a fost recepționat pe larg în presă, este cel care a făcut un studiu comparativ privind tăierile din perioada comunistă pe baza acelor imagini satelitare NASA din anii ’50, ’60, ’70.

Sursa: RRA

COMENTARII

  1. Cum puteți posta așa ceva?
    Mîine, poimîne o să postați și că Tractorul produce și acum tractoare, Steagu face camioane….

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.