Un hot aruncat in aer la Nitramonia Fagaras

Un hot aruncat in aer la Nitramonia Fagaras

0 205


Un hot de cabluri a fost pedepsit in cel mai crunt mod cu putinta. Intrat in incinta Combinatului Nitramonia, aflat in lichidare voluntara si a carui activitate a fost oprita, hotul s-a trezit aruncat in aer de o explozie puternica ce s-a produs in sectia de prelucrare a pulberilor, sectie de unde victima intentiona sa sterpeleasca niste cabluri. Nu se cunoaste in mod oficial ce anume a declansat incendiul dar este usor de presupus ca hotul, taind cablurile a produs un scurt circuit care a aprins pulberea exploziva.


Omul a scapat totusi cu bine, alegandu-se cu arsuri de gradul II si III si o fractura la picior dar starea in care se afla nu este foarte grava.


Explozia a fost urmata de un incendiu puternic ce a necesitat interventia a doua autospeciale si a unor efective ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, in vederea stingerii focului. Din fericire focul a fost stins la timp, altfel consecintele ar fi putut fi grave pentru intregul Municipiu.


In zona s-au deplasat si reprezentanti ai Inspectoratului Garzii de Mediu pentru a stabili daca mai exista riscul de aparitie a unor alte incendii pe platforma. In urma deflagratiei nu s-au inregistrat emisii toxice toxice, iar focul a fost stins in totalitate vineri in jurul orei 19.00


Liderul sindical Lucian Cupu este de parare accidentul s-a produs datorita pazei insuficiente, in momentul de fata fiind doar 6 paznici pe o suprafata de 400 de hectare, cat are Combinatul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.