Un derbedeu politic vrea aliante militare separat de NATO în cadrul unei...

Un derbedeu politic vrea aliante militare separat de NATO în cadrul unei UE a …Estului !!

0 96
Premierul Ungariei, venit iar la Băile Tuşnad, a pledat intr-o cuvantare cu sute de participanti (!!) pentru „un Tzinut Secuiesc independent  tot mai puternic!„.
Care „Tzinut al secuilor”, mai politician de mahala, care jignesti inadmisibil Romania, desi ai fost acceptat acolo ca oaspete!? Cand au avut secuii un teritoriu administrativ” propriu, în cadrul Imperiului austriac, mă repetentule? De ce afirmi aiurea ca: „Acum o sută de ani, România a intrat în epoca modernă. (…)
„Noi, maghiarii  inţelegem că, din punctul lor de vedere,1918 este un moment festiv, dar să înţeleagă şi ei că pentru noi nu e un moment festiv”, a afirmat, ca un suporter ageamiu, acest premier propagandist(!), devenit treptat, mai periculos decat fascistoidul Horthy ?
Băi fotbalist de divizia IV-a, majoritatea istoricilor (si romani si maghiari!) socotesc ca „Romania a intrat in Epoca moderna” – cum spui tu (!) – odata cu Mica Unire, adica inca din anul 1859, cand s-a realizat prima Unire dintre principatele romanesti – Moldova si Muntenia, eveniment al istoriei moderne apreciat ca atare chiar de catre Curtea de la Wiena; unde se stia ca „Principatele Unite” aveau impreuna o populatie superioara numeric Hungariei si o productie agricola superioara!
De asemenea, e bine sa se stie si la Budapesta ca Principatul Transilvaniei era socotit, la Curtea de la Wiena o entitate social-politica diferita decat Ungaria !
Nu mai vorbim ca dupa incoronarea la Bucuresti a Regelui Carol I de Hohentzollern, si apoi victoria romanilor impotriva Imperiului Otoman din 1877, Regatul Romaniei (ale carui armate  au cucerit prima oara Budapesta in 1918!deja era o fortza militara economica si politica de prima mana in Balcani!
Absolut autist in probleme de Istorie Viktor Orban, a adăugat iresponsabil că … „de o sută de ani România modernă nu ştie ce să facă cu cei peste un milion de maghiari care trăiesc aici”.

Ma instigatorule! Cetatenii romani de origine maghiara sunt acasa la ei aici, in Romania, unde au beneficiat si se bucura de toate drepturile  constitutionale – ba chiar si in plus ! – si au aceleasi obligatii ca si restul de 21 de milioane de romani!  Cu ei nu trebuie „sa faca cineva…ceva” ! Au un „partid parlamentar puternic si influent”, isi  au viatza lor comunitara proprie, alesii lor, institutiile lor, care se bucura de drepturi la cel mai inalt nivel european! chiat daca tie nu-ti  place Europa… Dar ia incearca, Viktore, sa spui magaria asta in Slovaciasa vezi cum primesti un shut in cour de nu te opresti din rostogolire, pana la Budapesta!

Premierul ungur a invocat mandru sloganul UDMR : 1000 de ani în Transilvania, 100 de ani în România – şi a subliniat că  „Ţinutul Secuiesc a existat şi când încă nu exista România modernă şi va exista şi atunci când toată Europa se va fi predat Islamului” … Esti maniac, Omule! Te crezi un „Imperial „austriac, sau un fel de Koshuth – si ala cu visuri de marire imperiala, care a terminat-o in exil l!!
Noi romanii  avem in Romania si o minoritate musulmana care se bucura, de asemenea,de aceleasi drepturi ca si romanii, ca si ungurii!!   In baza a ce indraznesti  să negi realitatea istoriei ? Cum indraznesti sa te porti ca invitat in alta tara cu ingamfarea iresponsabila pentru care ar trebui sa nu mai calci in Romania??
Cum sa intelegem afirmatia: „ar trebui să privim Transilvania ca pe o resursă, să ne dorim un Ţinut Secuiesc tot mai puternic, o comunitate maghiară din ce în ce mai puternică. Deci asta este: Transilvania, ca o resursa a Ungariei!! Pai asta a fost posibil sub Habsburgi si in Ardeal, pe plan local, sub Grofii unguri, pe vremea cand ROMANII – majoritari covarsitor in Transilvania ! – nu erau acceptati ca natiune !!
Acest lucru ar însemna, chipurile, un plus de forţă despre care Viktor Orbán a spus că „Budapesta îşi invită vecinii să îşi lege ţările de Ungaria prin trenuri de mare viteză şi autostrăzi, dar mai ales să îşi conecteze reţelele energetice (deci asta era „marele secret”al guvernului ungar!!) şi să îşi armonizeze politicile privind apărarea şi dezvoltarea capacităţilor militare. (de ce in afara NATO, ma derbedeu politic, ca pe noi nu ne intereseaza „aliantele tale” cu Putin si Erdogan ?)
Lt.col(r) Niculae Dirstaru

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.