„Un copac pentru Europa” la Brasov

„Un copac pentru Europa” la Brasov

0 125

In cadrul proiectului pan–european „Valul Verde/ Greenwave”, Ministerul Administratiei si Internelor organizeaza in data de 23 martie, actiunea „UN COPAC PENTRU EUROPA”, care va consta in plantarea, de catre fiecare prefect, a unui copac in municipiul – resedinta de judet, in unul din parcurile orasului. Momentul va marca aniversarea, in 2007, a 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, document ce a pus bazele Uniunii Europene.


La Brasov, evenimentul va fi organizat de Institutia Prefectului cu sprijinul Primariei Municipiului Brasov si a Directiei Silvice, si vor participa prefectul Aurelian Danu, primarul George Scripcaru, sefii structurilor MAI din judet, precum si directorii serviciilor publice deconcentrate. Brasovenii sunt invitati sa participe la eveniment, vineri, 23 martie, in Parcul Ursu, cartier Valea Cetatii (vizavi de Scoala Generala nr. 25), incepand cu orele 12.00.


?


Tratatul de la Roma


Potrivit recomandarilor Comisiei Europene si Parlamentului European privind marcarea aniversarii prin activitati publice, actiunile vor debuta in jurul datei de 25 martie 2007 si vor continua pe tot parcursul anului, momentul de varf fiind data de 9 mai 2007, Ziua Europei.


Prin Tratatul de la Roma, 25 martie 1957, a fost instituita Comunitatea Economica Europeana (EEC). Statele semnatare au fost: Franta, Germania de Vest, Italia, Belgia, Regatul Tarilor de Jos si Luxemburg. Printre primele obiective ale initiativei figurau crearea unei piete agricole si industriale comune, precum si armonizarea economiilor tarilor semnatare.
Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.