Un brasovean la Raliul Dakar 2011

Un brasovean la Raliul Dakar 2011

0 157

Doi romani, dintre care un brasovean, se vor alinia la unul dintre cele mai importante competitii sportive ale inceputului de an: Raliul Dakar.
Editia din 2011 a raliului se va desfasura in perioada 1-16 ianuarie, in Argentina si Chile,
iar reprezentantii nostri vor fi: Emanuel Gyenes (Satu Mare) si Marcel Butuza (Brasov).
Cei doi sunt reprezentantii Romaniei la clasa moto si sunt legitimati la echipa Vectra Racing Team. Astfel, echipa romaneasca va reveni la Raliul Dakar dupa o absenta de numai un an.
Desi au acumulat experienta dupa participarile din anii anteriori, Gyenes siButuza nu-si propun obiective marete, avand ca unic scop sa ajunga la finis in Raliul Dakar.
Gyenes si Butuza vor concura, la clasa moto, alaturi de alti 212 concurenti si vor avea de parcurs peste 9.000 de kilometri, pe ruta Buenos Aires (Argentina) – Arica (Chile) – Buenos Aires.
Directorul cursei, Etienne Lavignevor, a precizat ca la start se vor afla 146 de automobile, 183 de motociclete, 68 de camioane si 33 de atv-uri. Aceasta crestere se explica prin numarul mare de argentinieni si a altor concurenti din tarile din America Latina.
Raliul Dakar va dura 14 zile, cu o zi de pauza, urmand sa traverseze Argentina, prin Victoria, Cordoba, San Miguel de Tucuman si San Salvador de Jujuy, si Chile, prin Calama, Iquique, Arica, Antofagasta si Copiapo). Caravana va reveni in Argentina si va trece prin Chilecito, San Juan si din nou Cordoba. Traseul va insuma peste 9.500 km, intre care 5.000 km de probe, impartiti in 13 etape.
Sunt asteptati 3 milioane de spectatori cel putin, cati au fost si anul trecut, dar Ministerul de Interne argentinian a avansat un milion suplimentar, tinand seama de progresul constant al interesului pentru aceasta competitie.
Startul Raliului Dakar 2011 se va da, in mod traditional, pe 1 ianuarie, la Buenos Aires, iar sosirea este programata in acelasi oras pe 16 ianuarie.
Marcel Butuza a mai concurat la Raliul Dakar in 2007 si 2009, dar de fiecare data a fost nevoit sa abandoneze. In 2007, pilotul brasovean s-a confruntat cu unele probleme tehnice, iar in 2009 a renuntat din cauza unei accidentari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.