Ultimele instructiuni pentru referendum in Brasov

Ultimele instructiuni pentru referendum in Brasov

0 234

Ieri, s-a desfasurat sedinta Secretariatului Tehnic Judetean Brasov, cu atributii in coordonarea si urmarirea indeplinirii sarcinilor autoritatilor administratiei publice locale, sedinta la care primarii si secretarii unitatiilor administrativ teritoriale din judet au primit ultimle instructiuni, cu privire la organizarea si desfasurarea refeerendumului din 19 mai pnetru demiterea presedintelui.


Potrivit programului calndaristic al evenimentului, la sedinta condusa de prefectul Brasovului, Aurelian Leonard Danu, s-au trecut in revista actiunile ce s-au desfasurat si cele care urmeaza sa aiba loc.


Astfel, pe langa intructia adusa la cunostiinta factorilor de raspundere din unitatile administrative din judet, s-a adus la cunostinta publica, prin intermediul publicatiilor a delimitarii, numerotarii si sediile sectiilor de votare din Brasov. a


Pe teritoriul judetului? Brasov sunt organizate 433 sectii de votare. La acest moment, in Brasov, stadiul activitatilor din programul calendaristic pentru realizarea actiunilor referitoare la organizarea si desfasurarea referendumului sunt in termen. De asemenea, au fost preluate si depozitate sub paza buletinele de vot, timbrele autocolante si stampilele cu mentiunea „VOTAT” urmand a fi distribuite, vineri 18 mai, pe baza de proces-verbal incheiat intre presedintele Biroului electoral de circumscriptie si presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare.


De altfel, incepand din? data de 14 mai, s-a demarat procesul de instruire a presedintilor sectiilor de votare (14 mai – zonele Fagaras si Rupea, 15 mai – Municipiul Brasov si zona limitrofa, 16 mai – zona Zarnesti). Ieri, 15 mai, toti primarii unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Brasov au primit copii ale listelor electorale permanente urmand ca acestea sa fie predate pe baza de proces verbal presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare. Totodata, in cursul zilei de ieri, au fost distribuite listele electorale speciale si cele suplimentare. Maine, 17 mai, primarii localitatilor brasovene ?vor prelua rechizitele si materialele consumabile pentru sectiile de votare.


S-a definitivat si planul de paza si ordine pentru toate cele 433 de sectii de votare. S-au dispus totodata masurile ce se impun astfel incat in ziua de vineri 18 mai, incepand cu ora 18.00 sectiile de votare sa fie predate presedintilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si sa inceapa asigurarea pazei permanente.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.