Ultimele detalii inainte de Congresul PNL

Ultimele detalii inainte de Congresul PNL

0 248

Luni, Comitetul Executiv al PNL s-a intrunit spre a pune la punct ultimele detalii legate de modificarile statutului si de modul in care se vor imparti functiile in partid.


Principala modificare statutara consta alegerea vicepresedintilor uninominal renuntandu-se la sistemul de vot? pe baza de lista. De asemenea, numarul de vicepresedinti va fi de 15, care vor avea, asemeni celor de la PSD, atributii pe domenii si pe regiuni de dezvoltare.

In sedinta de luni au fost stabilite domeniile de care se vor ocupa ?cei sapte vicepresedinti cu atributii la nivel central, respectiv: strategie politica, mediu de afaceri, relatii internationale, afaceri europene, imagine si comunicare publica, relatii institutionale si relatii cu societatea civila.
Candidaturile pentru aceste functii se pot depune pana cel tarziu marti seara.
Pentru functia de vicepresedinte politic la mediul de afaceri doresc sa candideze Varujan Vosganian si Teodor Atanasiu, iar pentru functia de vicepresedinte pentru relatii internationale se vor infunta Mihai-Razvan Ungureanu si Teodor Melescanu, in timp ce la afaceri europene va candida ?Sebastian Vladescu.

La functia de vicepresedinte pentru imagine, comunicare si relatii cu publicul, principalul candidat va fi Ludovic Orban, iar la cea de vicepresedinte pentru relatia cu societatea civila, candidatul favorit este Norica Nicolai.
Ca vicepresedinti pe regiuni se vor infrunta pentru regiunea nord-est Cristian David si primarul Bacaului, Romeo Stavarache, pentru?? regiunea sud-est, Victor Paul Dobre si Puiu Hasotti, pentru regiunea nord-vest, Marius Nicoara si Cornel Popa. Pentru regiunea de vest exista un singur pretendent, Dan Radu Rusanu, la fel ca si pentru regiunea sud-vest, unde e posibil sa fie ales Mihai Voicu. Pentru regiunea Centru inca nu se vehiculeaza nume, dar sanse foarte mari are Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.