Ultima zi la cotizatiile pentru pensie

Ultima zi la cotizatiile pentru pensie

0 99

Joi a fost ultima zi in care brasovenii in pragul pensiei si-au putut completa contributiile la sistemul de asigurari. Ordonanta 94 le-a permis persoanelor care au inregistrat pauze in contributia la pensie sa-si acopere perioadele in care nu au platit. In cele doua luni cat a fost in vigoare, 300 de brasoveni au venit la ghiseele Casei Judetene de Pensii
Potrivit legii, cei care se apropie de pensionare puteau plati pentru maximum 5 ani in care nu au cotizat. Ordonanta a fost extrem de binevenita in cazul capsunarilor, casnicelor si al persoanelor care au avut o perioada in care nu au muncit si nu au platit asigurarile pentru pensie.
Ordonanta expira odata cu sfarsitul acestui an, insa in data de 31 decembrie nu se mai pot face plati, deoarece in ultima vineri din luna nu se lucreaza cu publicul. Directorul Casei Judetene de Pensii Brasov, Mihail Tarba, spune ca a primit numeroase cereri de prelungire a valabilitatii ordonantei si nu exclude posibilitatea ca Guvernul sa fie de acord cu marirea perioadei de valabilitate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.