Ultima suflare a Coalitiei?

Ultima suflare a Coalitiei?

0 185

Asa s-ar parea, daca luam drept bune afirmatiile unor varfuri din cele doua formatiuni politice aflate la guvernare, pareri exprimate in cadrul unor emisiuni televizate. In acest caz ar mai fi circa trei saptamani intr-un balon dezumflat si aflat in cadere libera. Iata si declaratiile acelor oameni importanti exprimand momentul.
Astfel, pesedistul Liviu Dragnea afirma ca, daca premierul doreste in continuare asumarea raspunderii pe Educatie, Guvernul pica.
„Nu intelegem de ce trebuie neaparat sa fie asumata raspunderea Guvernului pe legile Educatiei. A fost o discuþie destul de clara astazi (ieri, n.a.), din punctul nostru de vedere. Cred ca si PD-ul o sa se mai gandeasca si in zilele urmatoare o sa reusim sa transam acest subiect. Noi sustinem ca viitorul cod al Educatiei, prezentat de doamna Andronescu, sa fie dezbatut intr-o larga dezbatere publica si sa fie adoptat in urma unei dezbateri in Parlament”, a declarat Dragnea.
Legat de ipoteza ca pe 2 septembrie ar putea cadea Guvernul daca isi va asuma raspunderea pe legile Educatiei, Dragnea a spus ca „daca premierul continua sa isi doreasca asumarea raspunderii si pe legile Educatiei, Guvernul pica”.
Liviu Dragnea a adaugat ca ceea ce supara PSD este ca pe acest pachet de legi colegii de la PD-L vor sa le dea un „test de fidelitate”, ceea ce din punctul sau de vedere este „o greseala, un infantilism politic”.
Si aceasta pentru ca ministerele tinand in mana fraiele Finantelor si Economiei se afla in mainile pedelistilor, iar cei din PSD nu doresc sa fie partasi la azvarlirea tarii in haos.

La randul lui, prim-vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, prezent in aceeasi emisiune, a admis ca social-democratii s-au aratat impotriva asumarii raspunderii pe Educatie in sedinta Coalitiei, insa a spus ca punctul de vedere al premierului in acest sens „este fara echivoc”.
„Premierul a anuntat Coalitia – dumnealui este cel care hotaraste – ca are de gand sa-si asume raspunderea pe cele patru pachete de legi. Este adevarat, colegii de la PSD au spus ca vor ca in saptamana viitoare sa mai discutam despre legile pe Educatie. Dar este fara echivoc punctul de vedere al premierului” a declarat ministrul PD-L.

In context, sunt curios cum va hotari premierul sa ambaleze proiectele de legi in discutie. Daca le baga pe toate la un loc intr-o lada sau le inveleste in hartie ordinara de ziar, treaba devine ilegala si neconstitutionala, pentru ca aceste legi vizeaza domenii diferite. Daca le ia insa separat, una dupa alta, chiar si la un interval de jumatate de ora, atunci intra in legalitate.
Oare se va descurca juristul care zace in premier?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.