ULTIMA ORA Cristian Diaconescu se suceste!

ULTIMA ORA
Cristian Diaconescu se suceste!

0 182

Ministrul de Externe roman, Cristian Diaconescu, revine asupra deciziei si va participa la sedinta din cadrul Legislativului olandez.
Seful diplomatiei romane, Cristian Diaconescu, a decis sa participe, astazi, la sedinta din cadrul Legislativului olandez, ca urmare a discutiei telefonice avute cu ministrul olandez de Externe, precum si a clarificarilor primite pe canale diplomatice de la partea olandeza.
Discutia telefonica intre ministrii de Externe ale celor doua state a avut loc miercuri seara, potrivit unui comunicat de presa remis agentiei NewsIn.

„Aceasta decizie are ca scop sustinerea intereselor Romaniei chiar in ziua in care se va lua decizia privind pozitia Olandei asupra functionarii Mecanismului de Cooperare si Verificare care vizeaza Romania”, se precizeaza in comunicatul MAE.
Initial, Diaconescu decisese sa-si anuleze vizita ca urmare a raportului Guvernului olandez privind Justitia din Romania, acesta avand „accente radicale” si „interpretari excesive”.
Intr-un raport al Ministerului olandez de Externe, citat de agentia NewsIn, se arata ca Romania face eforturi prea mici pentru a combate coruptia si crima organizata, iar modul in care tara administreaza fondurile europene este in continuare deficitar.
Si ce, este vreun neadevar in afirmatiile olandeze? Un om normal nu se supara daca i se spune adevarul si probabil de aceea Cristian Diaconescu s-a sucit si va participa totusi.
Raportul, datat 28 august si trimis Parlamentului de la Haga, avertizeaza ca Olanda va continua sa faca presiuni la nivel european pentru remedierea deficientelor din Romania.
Ducandu-se in Olanda, Diaconescu va putea atenua, prin prestanta prezentei sale, aceasta impresie nefavorabila, si acest lucru poate fi benefic Romaniei, in vederea viitorului de dupa prezidentiale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.