UE se tine de litera legii, italienii mai putin

UE se tine de litera legii, italienii mai putin

0 101

Atitudinea UE cu privirea la expulzarile romanilor din Italia ramane nepartinitoare. Acestia au declarat ca cetatenii europeni nu pot fi expulzati decat individual si numai dupa ce se realizeaza o ancheta amanuntita. Expulzarea propriu-zisa trebuie sa se faca dupa aproximativ 30 de zile de luarea deciziei, conform directivei 38 din 2004. Aceasta punere in aplicare poate fi urgentata prin introducerea unor categorii de motive referitoare la imperativele de siguranta publica. Dupa cum s-a exprimat si ministrul de externe, Adrian Cioroianu, aceste «imperative?»?: «Cu toate ca existenta in sine a acestei categorii de motive nu este contrara directivei 38 din 2004, definitia data acestor motive este una foarte larga, drept care permite practic transformarea exceptiei in regula, ceea ce sigur nu ne dorim sa se intample?», declara ministrul citat de ziarul Noul Adevarul.


??????????? Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stie romanii expulzati este faptul ca acestia au posibilitatea si dreptul de a face recurs intr-un interval de treizeci de zile.


??????????? In alta ordine de idei, guvernul a hotarat infiintarea a inca trei consulate in Italia?: la Bologna, Trieste si Cosenza. Si a suplimentat numarul politistilor romani pentru a ajuta autoritatile italiene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.