UE, femeile castiga mai putin decat barbatii

UE, femeile castiga mai putin decat barbatii

0 78

Femeile din Uniunea Europeana castiga in medie cu 20% mai putin decat barbatii, pentru aceeasi munca, astfel ca ajung sa ia si pensii mai mici, iar 35% dintre cele care au trecut de 65 de ani traiesc in saracie, potrivit expertilor europeni care au participat la o audiere in Parlamentul European.
„35% dintre femeile cu varsta peste 65 de ani din UE traiesc in saracie, barbatii de aceeasi varsta avand acelasi risc in proportie de 16%”, se arata intr-un comunicat citat de Mediafax.
De asemenea, comparativ cu barbatii, femeile sunt de patru ori mai frecvent angajate cu norma partiala, au contracte pe durata determinata sau sunt nevoite sa lucreze fara contract, riscul de a nu-si gasi loc de munca fiind mult mai mare in randul lor.
„Daca intr-adevar vrem sa atingem obiectivele cuprinse in Strategia UE 2020 si dorim o Europa corecta pentru cetateni – iar femeile constituie 52% din populatia UE – trebuie sa trecem de la declaratii la actiuni concrete, iar Comisia Europeana trebuie sa ofere un ajutor institutional mai puternic”, a declarat organizatoarea audierii publice, eurodeputatul PSD Rovana Plumb, membru al Comisiei pentru Egalitate de Sanse si Drepturile Femeii a Parlamentului European.
Ea a subliniat ca femeile din Estul Europei sunt mai afectate de saracie in comparatie cu cele din Vest, in special in zonele rurale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.