Udrea il ameninta pe Orban, presedintele comisiei, cu plangere penala…

Udrea il ameninta pe Orban, presedintele comisiei, cu plangere penala…

0 159

Ministerul Turismului (MT) va face o plangere penala impotriva deputatului PNL Ludovic Orban, presedintele comisiei de ancheta in cazul Elenei Udrea, pentru calomnie si abuz in serviciu, in urma declaratiei acestuia ca toate cheltuielile de publicitate incheiate de minister nu au avut baza legala.
„Ministerul Turismului a hotarat sa formuleze o plangere penala impotriva deputatului PNL Ludovic Orban, presedinte al Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Turismului pentru actiuni de promovare a turismului si a imaginii Romaniei, pentru: savarsirea infractiunilor de calomnie, fapta prevazuta de art. 206 Cod Penal, si pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, fapta prevazuta de art. 248 Cod Penal”, potrivit Biroului de presa al ministerului.
MT mentioneaza ca, joi, dupa incheierea audierilor din Comisia parlamentara de ancheta, deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, in calitate de presedinte al acestei comisii, ca „toate cheltuielile de publicitate care au fost incheiate de minister nu au avut baza legala (…), incalcandu-se grav art. 4 din Legea Finantelor Publice si toate celelalte articole care reglementeaza modul in care pot fi cheltuiti banii publici”.
„Aceasta afirmatie este mincinoasa si calomnioasa, avand in vedere faptul ca toate cheltuielile Ministerului Turismului de promovare a turismului romanesc, inclusiv cele de publicitate, au avut la baza, asa cum, de altfel, a explicat Comisiei directorul economic si administrativ al ministerului, Alina Ioana Dinca, tocmai Legea Finanțelor Publice, coroborata cu HG nr. 314/2009 privind aprobarea Programului anual de marketing si promovare si a Programului anual de dezvoltare a produselor turistice”, precizeaza ministerul.
Ministerul Turismului apreciaza, de asemenea, ca Ludovic Orban, „cu stiinta”, si-a indeplinit „in mod defectuos” atributiile de serviciu, prezentand deja o concluzie a Comisiei de ancheta ca fiind insusita de toti membrii, desi comisia nu si-a finalizat activitatea, „incalcand astfel dispozitiile art. 10 din Hotararea nr. 36/2009 a Camerei Deputatilor”.
Presedintele comisiei parlamentare de ancheta in cazul ministrului Elena Udrea, Ludovic Orban (PNL), a declarat, joi, ca Ministerul Turismului nu a avut baza legala pentru a efectua cheltuieli pentru activitatea de publicitate.
Ludovic Orban a mai spus ca toate deciziile Ministerului Turismului de alocare de resurse financiare catre actiuni de publicitate au fost facute fara a avea la baza studii de piata sau alte studii.
El a aratat ca membrii comisiei au ramas cu semne de intrebare si nelamuriti in legatura cu legalitatea unor proceduri de achizitie.
„Toate semnele de intrebare privind legalitatea unor proceduri de achizitie au ramas nelamurite si neclarificate”, a adaugat presedintele comsiei parlamentare de ancheta care verifica modul in care au fost cheltuiti banii la Ministerul Turismului.
Ludovic Orban a fost intrebat care dintre concluziile comisiei parlamentare de ancheta are legatura cu ministrul Turismului, Elena Udrea.
„Toate concluziile pe care le-am tras au legatura cu doamna ministru”, a replicat Orban.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.