Udrea a avut si ea scena scumpa

Udrea a avut si ea scena scumpa

0 180

Documentele Ministerului Turismului demonstreaza ca si Elena Udrea are de dat socoteala pentru pretul urias platit pe inchirierea scenei la concertele de Pasti de pe Litoral.
Maninifestarile de pe malul marii risca sa o bage si pe Elena Udrea, blonda nenatural prim-turista a tarii, la apa.
Din procesul-verbal de receptie nr. 512/22.04.2009 al contractului dintre Ministerul Turismului si MediaPro Pictures rezulta ca, pentru concertele din zilele de 18 si 19 aprilie a.c., care au avut loc la Mamaia, ministerul a platit suma de 64.468 de euro (inclusiv TVA). Suma este defalcata pe patru capitole de cheltuieli: amenajarea scenei de 12 X 10 X 7 metri – 19.736 de euro, echipament sunet – 15.061 de euro, echipament lumini – 17.636 de euro si echipament videoproiectie – 12.035 de euro. In aceste preturi, la toate cele patru capitole, sunt incluse si transportul si cazarea tehnicienilor care au lucrat efectiv la montarea scenei si la functionarea aparaturii.
Tinând cont ca din documentele existente la comisia Ridzi (un contract intre firma MobileEven ºi Back Stage – firma de top in bransa inchirierilor de scene si aparatura pentru concerte) reiesea ca pentru concertul din parcul IOR din Bucuresti s-au platit in jur de 9.000 de euro, suma incluzand scena, echipament de lumini, echipament de sunet etc., iar pe scena a urcat o formatie cu pretentii, Holograf, exista suspiciuni privind costurile scenei de la Mamaia pentru concertele din 18 si 19 aprilie.

Oameni de la „Cotidianul” au contactat specialisti in domeniu pentru a afla daca sunt sau nu reale costurile.
Primul dintre acestia, deputatul PSD Victor Socaciu, de peste 30 de ani integrat in lumea showbizului, deci cunoscator in datele si cifrele vehiculate in acest sector, declara:
„Din punctul meu de vedere, costurile sunt supraevaluate cu 60%. Am sa dau un singur exemplu in care am fost implicat pe vremea cand eram in CA al TVR, si anume ma voi referi doar la costurile amenajarii scenei de la Cerbul de Aur din 2008. Deci numai la acest capitol TVR a platit 30.000 de euro. Dar dimensiunile scenei de la Brasov nu se comparã cu cele ale scenei de la Mamaia, din cate tin eu minte scena avea la Cerb o deschidere de 34-36 de metri, iar scena a stat in piata cel puþin trei saptamani, nu doua sau trei zile cat cea de la Mamaia. Cu echipamentele de sunet, lumini, videoproiectoare si tot tacamul – repet, si o «stationare» de trei saptamani – cu totul a costat in jur de 90.000 de euro”.

Un manager al unei firme cunoscute, care a dorit sa-si pastreze anonimatul, firma care produce si inchiriaza scene, dupa ce a analizat toate detaliile cheltuielilor, a declarat:
„Intr-adevar, aparatura utilizata este de inalta performanta. La o scena de dimensiunile si aparatura folosita s-a lucrat probabil doua zile la montare, au mai fost doua zile de concert si probabil o zi pentru demontare. Deci, in total cinci zile. Din punctul meu de vedere, pretul platit este supraevaluat. La o negociere serioasa si, repet, tinand cont de calitatea si performantele aparaturii, se putea ajunge la 7.000 de euro pe zi, deci la un cost total de 35.000 de euro. Nu cunosc insa conditiile negocierii. Totusi, in domeniul in care activez, criza a produs efecte si, de regula, preturile de inchiriere sunt sub nivelul din ultimii doi ani”.

De mentionat ca documentele – contracte sau procese-verbale de receptie a serviciilor, ale Ministerului Turismului, nu sunt semnate de ministrul Elena Udrea, in majoritatea situatiilor semnand subalterni din institutie.
Smechera, fatuca blonda, insa ma intreb: ea nu a trebuit sa supravizeze? Sau tocmai se afla pe traseu, in vreo vizita de documentare cu promisiuni?

In acest context, MediaPro spune ca a avut cel mai mic pret la licitatie. De aceea Maria Apostol, reprezentantul MediaPro Pictures, sustine ca firma a participat la o selectie de oferte „alaturi de alte companii”, aceste „alte companii” fiind inca o firma, aceasta fiind descalificata pentru ca oferta era incompleta si neconforma. Ceva care miroase a facatura, in genul „lasati-o voi mai moale de data asta ca va vine randul cu prima ocazie, iar pentru deranj luati si voi de-aici cate ceva de-o ciorba zdravana”.
Apostol mai spune ca „MediaPro Pictures a primit suma de bani mentionata in contract”, asta ca sa mai dreaga, pesemne, busuiocul.
Din datele aparute pana acma se pare ca Elena Udrea va trebui sa coboare in curand de pe calul prea inalt pentru lacomia ei in slujba partidului.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.