UDMR si-a numit oamenii in Guvern

UDMR si-a numit oamenii in Guvern

0 46

UDMR si-a numit oamenii pentru guvernul Boc al nu stiu catelea, dar inca nu au obtinut, dupa cate se pare, portofoliile si locurile convenabile.
Astfel, Frunda afirma ca UDMR ar trebui sa dea Sanatatea la schimb cu Dezvoltarea. Si este ceva normal, daca ne gandim ca Sanatatea este o tipa cu cea mai saraca zestre, in schimb Dezvoltarea se tot pomeneste cu cate ceva prin buzunare.
UDMR a votat in sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) intrarea la guvernare alaturi de PD-L, minoritati si independenti. Maghiarii ar urma sa primeasca pe langa Sanatate si Cultura si Mediul.
„Consiliul Reprezentaþilor Unionali (CRU) a votat, cu doua abtineri, ca sa facem parte din guvern. Se va continua discutia de la PD-L. Nu stiu in ce masura vom obtine Ministerul Dezvoltarii in schimbul celui al Sanatatii. Domnul Borbely a fost foarte competent si cred ca ar trebui sa se intoarca acolo”, a declarat senatorul maghiar Frunda Gyorgy.
Acesta a comentat si rezervele pe care le are fata de coabitarea cu PD-L.
„In politica si ca-n sah trebuie sa prevezi cateva mutari si trebuie sa-ti iei garantiile ca aceasta guvernare sa dureze trei ani”, a spus Frunda, care a criticat declaratiile de astazi ale vicepresedintelui PD-L, Cezar Preda, conform carora democrat-liberalii nu ar trebui sa cedeze UDMR Ministerul Culturii.
„Iata o prima declaratie de suspiciune. De ce UDMR nu poate sa aiba Ministerul Culturii, serviciile secrete? Denota neincredere in celalalt”, a spus senatorul UDMR.

Nominalizarile UDMR sun urmatoarele:

Vicepremier – Marko Bela

1.Ministerul Sãnãtãþii – Cseke Attila
2.Ministerul Culturii -Kelemen Hunor
3. Ministerul Mediului – Borbely Laszlo

Dar, cu toate aceste diferente in pareri, UDMR nu va renunta la participarea la guvernare, care parka ii toarna apa vie in gusa. Asa ca pana la urma se va cadea la pace, cu toate maraielile de circumstanta actuale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.