UDMR nu remaniaza!

UDMR nu remaniaza!

0 83

Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sambata, ca nu se pune problema unei remanieri guvernamentale, cel putin in privinta ministrilor apartinand Uniunii, a caror activitate il multumeste, relateaza Mediafax. Marko a spus ca este multumit de activitatea ministrilor UDMR, inclusiv a ministrului Sanatatii, Cseke Attila, pe care il apreciaza pentru ce a facut in domeniul descentralizarii unitatilor spitalicesti.
„Din punctul nostru de vedere, nu se pune problema remanierii, respectiv nu in legatura cu activitatea ministrilor UDMR, deci eu sunt multumit cu activitatea ministrilor UDMR. Si cu domnul Cseke, trebuie sa va spun ca a facut foarte multe – si eu apreciez acest lucru – pentru descentralizare. Unii contesta aceasta masura, dar, dupa parerea mea, cea mai importanta masura de reforma din acest an a fost tocmai aceasta, si anume transferul spitalelor la administratiile locale sau cele judetene si domnul Cseke a avut un rol primordial in luarea acestei masuri si eu apreciez asta”, a spus vicepremierul, aflat sambata la la Festivalul „Peninsula” de la Targu Mures.
El a respins interpretarea potrivit careia Cseke ar fi avut „o abordare vesela” in subiectul tragediei de la Maternitatea Giulesti, afirmand ca, din contra, acesta era ingrijorat. „Nu accept sa calificati asa, s-a ingrijorat foarte mult, l-a lovit, l-a atins aceasta tragedie, asa cum ne-a atins pe toti si bineinteles ca noi trebuie sa cautam cu totii o solutie pentru a preveni aceste tragedii”, a spus el.
In acest context, vicepremierul Marko Bela a declarat ca urmatoarea masura importanta in sanatate va fi subordonarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) ministerului de resort.
„In sanatate, in continuare avem multe de facut, trebuie sa va spun ca eu as vrea sa revedem rolul si locul Casei de Sanatate. Eu cred ca are o falsa independenta sau o falsa autonomie, ceea ce inseamna ca aceia care raspund de impunerea unor politici in sanatate, de fapt, nu pot sa influenteze actiunile Casei de Sanatate, ceea ce nu e bine. Eu as subordona-o ministerului (Sanatatii – n.r.). In acest moment, nu e subordonata ministerului, e independenta”, a spus Marko Bela, potrivit Mediafax.
El a precizat ca, in acest moment, CNAS nu este nici in coordonarea primului-ministru si ca, desi este constient ca vor aparea numeroase discutii, sustine subordonarea acestei institutii Ministerului Sanatatii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.