UDMR IL CAROTEAZA PE PASTORUL TOKES

UDMR IL CAROTEAZA PE PASTORUL TOKES

0 80


?


Nu este nici o mirare faptul ca UDMR, membru vechi al Partidului Popular European, il caroteaza pe toate partile pe cel devenit dusman de moarte pentru Marko Bela si uniunea sa democrat-maghiara!


Primul mijloc la indemana a fost refuzul europarlamentarilor din Romania, „stimulati” dim umbra de catre reprezentantii UDMR, de a-i acorda lui Laszlo Tokes „legitimitate politica” prin afilierea sa la Grupul PPE. Aceasta, spune Tokes, in ciuda promisiunii lui Traian Basescu, facuta in cadrul intalnirii de la Cotroceni, ca il va sprijini pe langa presedintele Partidului Popular European, Wilfred Martens.


Intors acasa zilele trecute, episcopul Tokes, care si-a castigat locul in Parlamentul European doar in calitate de independent, ii reprosa intr-un „Comunicat”, presedintelui Basescu, ca nu s-a tinut de cuvant si ca e cazul sa intervina pentru a se organiza un dialog al dumisale cu alesii PD si PLD (!?). Astfel, abia acum aflam ca, de fapt, presedintele romanilor a incheiat un adevarat targ politic cu iredentistul pastor Tokes. Iata citatul:


„In decembrie am acceptat recomandarea dvs. de a nu pune in fata, inca de la inceput, revendicarile noastre de autonomie, astfel incat sa nu exportam in Europa vechiul conflict romano-maghiar„, zice Tokes, fara sa clipeasca, ajuns cu arma la picior pe meterezele de la Bruxelles si Strassbourg. Un conflict romano-maghiar? O, Doamne!


Ba chiar isi permite sa-l ameninte direct pe Presedinte: „Acest conflict ar putea fi rezolvat prin dialog si negociere (!?), intrucat dialogul ar fi nu doar in interesul comunitatii maghiare din Ardeal, ci al tuturor romanilor.”


Nu e nici o noutate ca cel ce se considera de multi ani „principe” al maghiarilor din Ardeal, nu se va da in laturi de la orice marsavie, pentru a rupe Transilvania de trupul tarii, la inceput prin solicitarea autonomiei unui asa-zis Tinut Secuiesc. O asemenea bizara alcatuire administrativ-teritoriala a existat cativa ani si doar cat a trait Stalin, sub denumirea Regiunea Autonoma Maghiara!!


Incult si semidoct, cum s-a dovedit public de mai multe ori, Traian Basescu incurca iar „merele cu perele”, netezind inconstient „oportunitatea” tragica a declansarii unui nou „martie negru” la Tg.Mures!


Iata dar cum marele „politician” international, cum se pretinde Traian Basescu, s-a lasat pacalit de primul iredentist al tarii, caci pastorul Tokes este acelasi inca de pe vremea cand era agent dublu al serviciilor secrete, si de la Budapesta, si de la Bucuresti…


Dupa ce a dat cu bata in balta in „dialogul” cu Vladimir Voronin, stropindu-se „jenibil” pana in varful cheliei, iata-l pe Traian Basescu amenintat si de catre fostul pastor-informator Laszlo Tokes, care il someaza sa-i acorde sprijinul pentru a intra in grupul „popularilor” din Parlamentul European.


De ce va incurcati cu cei care ne dusmanesc tara, Domnule Presedinte?


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.