Ucraina – Cisiordania – Gaza via Israel

Ucraina – Cisiordania – Gaza via Israel

0 269

La musulmani e Ramadanul, luna sfântă. Familiile de sirieni adunate de un O.N.G. mănâncă printre dărâmături, la finalul unei zile de post, undeva în nordul țării. Pe ei cine îi mai vede?
Ministrul de externe rus acuză Israelul că se folosește de Ucraina pentru a distrage atenția de la situația Palestinei. Rusia a condamnat remarcile „anti-rusești” ale ministrului afacerilor externe Yair Lapid, care a apărat decizia țării sale de a vota pentru suspendarea Rusiei din Consiliul U.N. al Drepturilor Omului.
Moscova de asemenea condamnă Israelul pentru ocuparea Cisiordaniei și blocada asupra Fâșiei Gaza, menționând câ este cea mai lungă ocupație din istoria de după cele două războaie mondiale și este întreținută cu acordul tacit al națiunilor vestice și al Statelor Unite.
Impecabil. Bravo Rusia. Ministrul rus are perfectă dreptate.
Israelul face ce știe să facă dintotdeauna, să profite de orice ocazie pentru a deturna atenția de la crimele sale, asupra altor chestiuni. Câtă vreme lumea vestică și presa mainstream sunt ocupate cu Ucraina, Israelul poate continua liniștit proiectul său colonialist în Teritoriile Palestiniene Ocupate, construind mai multe cartiere evreiești în locul celor locuite de palestinieni, evacuând palestinienii cu forța, demolând case, împușcând persoane al căror comportament i se pare suspect, efectuând razii în moscheea Al Aqsa, restricționând accesul creștinilor în locurile sfinte cu ocazia sărbătorilor de Paște.
Să mai zică cineva că rușii sunt niște psihopați cu un comportament de neințeles. Argumentația ministrului rus de externe este un exemplu al clarității mentale al politicienilor ruși. Ceea ce e foarte greu de spus despre unul ca Biden, de exemplu.

Comentariu Nicole Abd
„Scrierea despre realitatea Palestinei încalcă „standardele comunității” rețelelor de socializare, adevărul deranjează și el nu trebuie zis, arătat și susținut niciodată!  Masele nu trebuiesc trezite! Ne vor îndobitociți, docili,aplaudaci ai mizeriilor și minciunilor pe care ei vor să le aplaudăm și să le sprijinim. A tot ceea ce este în favoarea lor, a mașinațiunilor lor! Adevărul nu se încadrează în această categorie!
Atât timp cât zici ceea ce „trebuie” ești cetățean model. Când începi să zici ceea ce ei nu vor ca oamenii să știe/afle, ești un pericol pt. societate. Ești un infractor care încalcă standardele comunității! Care standarde fluctuează în funcție despre cine discutăm.
Dacă îi înjuri pe ruși, dacă îndemni la ură și agresiuni fizice împotriva rușilor și a lui Putin, ești băiat bun! Te încadrezi în standardele comunității fb! Dar dacă arăți adevărul despre „poporul ales” ,despre atrocitățile comise de această adunătură bolnavă ,atunci postările tale încalcă standardele comunității Facebook!
Nu vorbim de instigare la ură și violență împotriva „poporului sfânt”! Nu! Să fie clar!
Vorbim despre a arăta adevărul ! Despre acțiunile lor teroriste,despre politica statului lor, aceea de Apartheid! Despre grave încălcări ale drepturilor omului,ale legislației internaționale! Despre furt ilegal de pământ și vieți! Cu toate astea noi greșim! Noi cei care încercăm să arătăm lumii fața hidoasă a ocupației ilegale din Palestina!
V-ați gândit că poate nu vor să știți pentru că nu vor să realizați că sunteți următorii?
Acum 20 de ani, indignată de orbirea, indiferența și nedreptatea care s-a cuibărit în români, le-am dorit măcar o săptămână sub bocancul „poporului sfânt”. I-am provocat mereu să-și imagineze o viață,o soartă ca cea a palestinienilor!
Mă tem să nu fi cobit! C’est La Vie !”

Olimpia Olari-Stan
Saursa: art – emis.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.