Ucenicia – sansa somerilor tineri

Ucenicia – sansa somerilor tineri

0 93
Ucenicia poate fi solutia care i-ar putea pregati pe tineri intr-o meserie! Cu un astfel de contract de munca, orice tanar cu varsta de pana in 25 de ani se va putea pregati intr-o meserie si va putea fi si platit in acelasi timp. Daca beneficiarii sunt instruiti sa  obtina o slujba, angajatorii primesc si ei 500 de lei pentru fiecare ucenic.
Ucenicia este o modalitate de formare profesionala si se adreseaza persoanelor cu varsta intre 16 si 25 de ani care nu detin o calificare pentru ocupatia solicitata la locul de munca. Contractul se incheie pe perioada determinata intre 1 si 3 ani iar la sfarsitul programului de pregatire ucenicul primeste un certificat de competente profesionale.
Pentru a sprijini incheierea contractelor de ucenicie, angajatorul poate primi lunar din bugetul asigurarilor pentru somaj aproximativ 500 de lei pentru fiecare ucenic pe care il instruiesc. Mai mult, firmele isi pot pregati salariatii in domenii in care nu gasesc de obicei personal calificat, spune Sandor Mihaly Romer Ambrus, director executiv AJOFM Brasov. Legea privind ucenicia la locul de muncă este menita sa contribuie la accelerarea eforturilor de promovare a primului contact al tinerilor cu viata profesionala si  participarea acestora pe piata fortei de munca. 
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.