TURISM – la Brașov! NU s-a înscris nicio localitate în competiţia „Best...

TURISM – la Brașov! NU s-a înscris nicio localitate în competiţia „Best Tourism Villages”!

0 154

Şase localităţi din România s-au înscris în competiţia „Best Tourism Villages”, o iniţiativă a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), dedicată recunoaşterii satelor care sunt exemple remarcabile de destinaţii turistice rurale, informează Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), într-un comunicat de presă transmis, miercuri.
Pe listă se află: Ciocăneşti (judeţul Suceava), Costeşti (judeţul Vâlcea), Eibenthal (judeţul Mehedinţi), Răşinari, Râu Sadului şi Biertan (toate din judeţul Sibiu).
România se poziţionează foarte bine la nivel internaţional, din punct de vedere al turismului rural, respectiv al agroturismului! Tradiţiile noastre, meşteşugurile populare, precum şi diferitele obiceiuri gastronomice şi de trai sunt elemente definitorii pentru o experienţă de vacanţă cu adevărat autentică. Prin urmare, am încredere că localităţile înscrise în cadrul competiţiei Best Tourism Villages, organizată de către Organizaţia Mondială a Turismului, se vor bucura de succes!”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.
Regulamentul competiţiei prevede ca primele trei sate care au acumulat cele mai mari punctaje să fie propunerile României pentru concursul derulat de OMT, la nivel nivel mondial.
Surprinde lipsa unei localități brașovene. Se pare că lipsa de interes în coordonarea domeniului de către Consiliul Județean Brașov (C.J.) este o realitate care nu mai poate fi contestată… oficial.
Sunt strategii la multe localități (inclusiv la C.J. Brașov) care au pus sufiecient accent pe dezvoltarea turismului dar trecerea de la document la realitate este amânată, practic este o lipsa care se inregistrază cam peste tot.
La C.J. Brașov s-au cheltuit mulți bani pe studii și strategii care vizau domeniul turismului, unele realizate chiar de firme care se pricepeau, dar toate stau uitate în bibliorafturi prin birouri.
Nu doar aici este confirmață lipsa de implicare și responsabilitate a actualei conduceri ci cam peste tot. Se aude ca aeroportul nu va mai fi pus în funcțiune anul acesta, deși se putea zbura înca de anul trecut.
Autostrada Brasov-Bacau care avea un orizont palpabil de finalizare a căzut. Firma care realiza studiile s-a retras și trebuie reluat totul de la început.
Autostrada Comarnic-Brasov este îngropată de ceva timp (din 2004) iar din momentul în care sasul sibian a ajuns la Cotroceni totul este blocat.

DJ 102I ruta alternativa valea prahovei DN1


Conexiunea dintre Brasov și Prahova pe Valea Doftanei (în foto, puțin peste 25 km), deși aprobată cu greu de guvern de prin februarie continuă să zacă în nemișcare.
Păi cum să faci turism fără autostrăzi (cei 6 km. dintre Rașnov și Cristian sunt pentru excursii, pentru copii de pe la grădinețe care așa află cum arată o autostradă), fără aeroport (la care se tot lucrază de prin anul 2002) și imensele cozi de autoturisme la fiecare sfârșit de săptămână sau sărbători legale. Doar cei din CJ Brașov, de prin primării sau liderii partidelor (inclusiv cei din opoziție) pot să ne spună cum poate Brașovul să devina capitala turismului Estului European, asta pentru că natura a fost extrem de generosă cu noi Ei NU, deși multe au promis în campaniile electorale.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.