Turismul romanesc si evaziune fiscala

Turismul romanesc si evaziune fiscala

0 163

Noua lege a turismului va avea prevederi menite sa reduca evaziunea fiscala, a anuntat vineri ministrul Turismului, Elena Udrea, care este de parere ca in Turismul romanesc „Toata lumea face evaziune fiscala, sau ma rog aproape toata lumea, dar se intampla nu doar in zona pensiunilor, ci si a hotelurilor mari, nu se declara niciodata exact cati turisti se cazeaza”, potrivit NewsIn.
• Una dintre prevederile prevazute in noua lege a turismului se refera la impozitul minim forfetar, care va fi aplicat, cel mai probabil, doar pentru pensiuni si restaurante. „Speram ca alaturi de alte masuri pe care le-am luat, cum ar fi aceea de a introduce tichetele de vacanta, si aceasta masura sa scoata la lumina aceaa zona neagra a Turismului romanesc, zona nefiscalizata. Dupa ce toata vara la televizuni ati aratat ca e plin litoralul, o sa auzim ca nu au fost decat 50% maxim ocupate hotelurile, iar daca intrebam ce forta de munca a fost angajata pe litoral, auzim ca au fost cativa, ca nu au fost clienti”, spune Elena Udrea.
• Elena Udrea a precizat ca, in cazul hotelurilor, proiectul noii legi prevede un sistem de centralizare a datelor in care proprietarii de hoteluri sau administratorii vor trebui sa raporteze catre minister date privind numarul de turisti mult mai repede ca in prezent, poate chiar saptamanal. „Incercam fara sa cream o presiune mare asupra proprietarilor de structuri de cazare sa-i determinam sa intre in legalitate”.
• O alta problema a Turismului romanesc, spune Elena Udrea, este reprezentata de conditiile de autorizare: „Mai avem o problema la agropensiuni, acolo unde astazi legea prevede ca la autorizare trebuie sa respecte conditii ca un hotel cu 100 de camere, ceea ce nu este corect. Ar trebui schimbate aceste conditii de autorizare. Ne dorim sa fie foarte usoare si cu costuri minime, pentru ca astazi autorizarea unei agropensiuni duce pana la 100 de milioane, ceea ce inseamna enorm pentru proprietari si multi prefera sa lucreze la negru. Ca sa le pretinzi sa intre in legalitate trebuie sa fii rezonabil si logic”, a afirmat ministrul Turismului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.