Turismul de afaceri inca o sansa pentru Brasov

Turismul de afaceri inca o sansa pentru Brasov

0 258

Piata turismului de afaceri va creste cu circa 30% in 2007 comparativ cu anul trecut, potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
???????
”Pentru 2007, estimam o crestere de 30 la suta a castigurilor comparativ cu 2006, cifra de afaceri a pietei la ora actuala fiind de circa 400 milioane de euro”, a declarat purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu.
???????
Comparativ cu 2004, doar la nivelul Capitalei castigurile realizate in 2005 din turismul de afaceri au fost cu 35 la suta mai mari. Totodata, 2005 a fost primul an in istoria turismului romanesc cand cheltuielile realizate de turistii romani de clasa business in strainatate au fost depasite de volumul cheltuielilor facute de turistii straini in Romania.
???????
In 2006, cresterea a fost similara. Conform estimarilor ANAT, este de asteptat ca, in sectorul turismului de clasa business, pe termen scurt, sa se manifeste o crestere anuala de circa 20-30 la suta.
???????
”In cativa ani, Bucurestiul va putea deveni cea mai importanta destinatie turistica de afaceri din sud-estul Europei. Aici au loc investitii importante in hoteluri, iar in urmatorii ani toate lanturile hoteliere internationale vor fi prezente. Alte orase care se vor dezvolta din punct de vedere al turismului de afaceri sunt: Timisoara, Cluj, Iasi, Brasov si Constanta”, a explicat reprezentantul ANAT.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.