TUNELURI pe Autostrada Comarnic – Brasov

TUNELURI pe Autostrada Comarnic – Brasov

0 86

Pentru cei care isi fac planuri cu folosirea in curand a Autostrazii “Zapezii”, asa cum este numit tronsonul Comarnic – Brasov, avem o veste buna si una proasta. Vestea buna este ca in patru ani de la inceperea lucrarilor autostrada va fi data in functiune. Acest lucru il promit atat constructorii, cat si reprezentantii Ministerului Transporturilor. Vestea proasta este ca, vazand “planul de bataie” ne linistim si devenim constienti de faptul ca lucrarile vor dura cu mult mai mult timp decat cel procnozat. Parafrazandu-l pe Mircea Badea, “Traim in Romania…”.
Concret, planul de construire al autostrazii prevede ca autostrada Comarnic – Brasov sa treaca pe sub orasele Sinaia si Busteni. Consortiul care a castigat concesiunea, format din firmele Vinci si Aktor, planuieste sa contruiasca aproximativ 15 kilometri de tuneluri pe fiecare sens. Pentru traversarea oraselor Sinaia si Busteni vor fi construite doua tuneluri de aproximativ 3 kilometri fiecare. Alte tuneluri vor fi in zonele Comarnic si Rasnov. In total, vor fi construiti aproximativ 15 kilometri de tunel pe fiecare sens. De asemenea, vor fi contruite poduri si viaducte pe 16 kilometri, din cei 55 cat va avea autostrada.
Acest proiect este cu adevarat utopic pentru tara noastra daca stam sa ne gandim ca in trei ani nu s-au putut construi decat 38 din cei 44 de kilometri care ar fi trebuit sa lege Campia Turzii de Gilau. Si tronsonul respectiv este construit pe teren plan, drept, singurul impediment fiind contractul “beton” incheiat de acelasi Minister al Transporturilor cu firma Bechtel.
Asadar, un calcul simplu aplicand regula de trei simpla ne indreptateste sa credem ca brasovenii vor ajunge la Comarnic pe autostrada undeva in jurul anului 2019. Iar, cunoscand politica si politicienii romani, cu siguranta, ea va fi inaugurata in preajma alegerilor. Oricare ar fi ele!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.