Tuica – o licoare medicament sau otrava

Tuica – o licoare medicament sau otrava

0 204

Primele bauturi distilate au fost fabricate de eschimosi in urma cu 3000 de ani, prin fermentatia unor alge. Licoarea avea multiple utilizari terapeutice.
La noi, traditionala tuicÇŽ de pruna, de o tarie intre 22-25 grade era odinioara folosita in vindecarile miraculoase ale unor boli de inima, de stomac si biliare.
Biochimistii americani au dovedit ca o enzima prezenta in cactusul Karroll viridis enoae, este regasita in tuica de pruna, in cantitati de 8 ori mai mari. Enzima are rolul de a reduce depunerile de colesterol pe arteridele capilare coronariene, vasele care aduc sangele la inima.
Este prezenta in alte 120 de medicamente naturiste diferite, cu rol in prevenirea arterosclerozei si, implicit, a infarctului miocardic, medicamente care sunt foarte scumpe in SUA, Canada si Marea Britanie (depasesc in medie 140 de dolari pentru o cura de 45 de zile). Cercetatorii germani au descoperit ca in extractele distilate de pruna exista 6 tipuri de substante cerute de celulele rosii sanguine, rapid absorbabile in stomac, o data cu vaporii de alcool. Aceste substanţe, prezente din abundentǎ in tuica, pot creste cu peste 120% viteza de producere a hemoglobinei si chiar a producerii de hematii (celule rosii ale sangelui, care transporta oxigen). In plus, ţuica de pruna are un bogat conţinut in fier, nucleul metalic al hemoglobnei din globulele rosii. Se recomanda tuica de pruna slaba in dischinezii biliare, probleme de decongestionare hepatica (disfunctii ale ficatului cauzate de slaba irigare cu sange a acestuia), constipatii cauzate de factori alimentari. Tuica de pruna slaba contine o anumita cantitate de vitamine A,B,C,D1 si D2, nedegradate termic si absorbabile intestinal, cu o eficienta crescuta, atunci cand temperatura bauturii este apropiata de cea a sangelui.
Dupa un efort sustinut, barbatii pot bea tuica de 30 de grade in cantitati de 70-80 ml, si de maximum 150 ml in cazul unui efort sustinut in frig, insa nu celor care sufera de ulcer sau hepatita.
Nu este recomandat consumul de tarie, nici macar in zilele reci, femeilor gravide, firave, scunde, slabe. Femeilor robuste sau supraponderale li se recomanda 20-60 ml tuica fiarta, insa este de preferat sa se consume dupa o gustare sarata, la masa de pranz;
de preferabil, tuica fiarta poate fi bauta daca in meniu exista mancaruri grase, cel mai potrivit moment fiind inainte de masa de pranz. De retinut faptul ca este total interzis consumul de tarii dupa cina. Tuica poate fi nociva sedentarilor.
Desi efectele benefice ale tuicii fierte au fost descoperite si dovedite indeosebi de cercetatorii rusi, totusi ea poate fi extrem de periculoasa pentru persoanele care duc o viata sedentara, lipsita de activitate fizica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.