Trustul Adevarul Holding trece de la Patriciu la Cristi Burci

Trustul Adevarul Holding trece de la Patriciu la Cristi Burci

0 117
Razvan Ionescu a fost anuntat director editorial al grupului Adevarul, pozitie pe care a ocupat-o si pana la inceputul acestui an, potrivit unui anunt intern citat de Paginademedia.ro. Aceeasi sursa il citeaza pe Ionescu spunand ca tranzactia prin care omul de afaceri Cristi Burci a preluat trustul de la Dinu Patriciu, in aceasta toamna, a primit avizul de la Consiliul Concurentei.
Site-ul citat scrie ca:
  • Mihnea Maruta si-a anuntat demisia din functia de redactor-sef Adevarul.
  • Revenirea in grupul Adevarul a lui Vlad Epurescu, fost sef la adevarul.ro, care va fi coordonator proiecte online la nivel de grup.
  • Gabriela Stan, fost director financiar adjunct, va fi business development manager, functie din care va coordona toate proiectele noi
  • Sabin Orcan, prim-redactor sef adjunct al ziarului Adevarul, va fi publisher al Diviziei Ziare.
Pe surse, se spune ca Peter Imre, director general al Adevarul Holding din primavara lui 2010, urmeaza sa paraseasca trustul de presa in ianuarie, iar un anunt oficial in acest sens este asteptat dupa intoarcerea lui din vacanta de sarbatori. Sursa citata aminteste ca dupa preluarea Adevarul Holding de catre Burci, Imre a fost secondat de Gabriela Enescu, fost director financiar al grupului Graffiti BBDO, care contrasemna toate deciziile directorului in exercitiu. Adevarul Holding a transmis vineri si un comunicat.  
Comunicatul Adevarul Holding: Conducerea trustului Adevarul Holding infirma cu hotarare orice zvonuri privind inchiderea editei tiparite a ziarului "Adevarul". Aceste zvonuri nu au nicio baza reala si nu reflecta in niciun fel planurile de viitor ale noului patronat al companiei. In fapt, ziarul "Adevarul" ramane, alaturi de tabloidul "Click!" si de reviste, unul dintre cele mai importante active ale grupului nostru de presa. Dup cum se poate constata pe piata mondiala a mass-media, cat si pe cea romaneasca, evolutia spre mediul online se va petrece treptat, iar publicatiile in forma lor tiparita sunt inca departe de ziua in care isi vor inceta definitiv aparitia. De aceea, Adevarul Holding va continua sa investeasca in aceasta directie si in 2013, dezvoltandu-si si diversificandu-si in paralel activitatile in zona online. Credem ca produsele noastre sunt atractive atat pentru cititorii presei traditionale, cat si pentru consumatorii de internet si suntem convinsi ca publicul apreciaza continutul de calitate livrat de jurnalistii de la Adevarul Holding. De asemenea, privim cu incredere la intarirea relatiilor comerciale cu partenerii nostri in anul care vine si speram ca vom reusi sa depasim impreuna problemele cauzate de criza economica. Conducerea Adevarul Holding
 
Cine este Cristi Burci? Cristi Burci a făcut primele afaceri în România la începutul anilor 90. Întors din Statele Unite ale Americii, înfiinÅ£ează prima agenÅ£ie de publicitate din România, Graffiti/BBDO, din care mai deÅ£ine, în prezent, o participare minoritară (6,5%).   Serialul Dallas a revenit în România prin intermediul lui Cristian Burci, care asigura publicitatea în filmul difuzat de TVR. Burci aducea serialul È™i împărÈ›ea publicitatea cu TVR. Primul client a fost Kent (reclama Do you believe in magic). Tot în anii ’90 a început să investească È™i în media. Mai întâi, în ziarul Ultimul Cuvânt, primul ziar în culori, dar care nu a rezistat mai mult de È™ase luni pe piață. La mijlocul anilor 90, Cristi Burci înfiinÅ£ează postul de televiziune Amerom. Ulterior, postul se transformă în Prima TV.   Începutul anilor 2000 este marcat de scandalul din afacerea MTC-TV. Postul MTC-TV, subordonat Ministerului Transporturilor (condus de Miron Mitrea), face un contract de asociere în participaÈ›iune cu Global Media, firmă controlată de Cristi Burci. Aproximativ 6 milioane de dolari au ajuns în conturile companiei de media.   În 2003, Cristi Burci a cumpărat postul Radio Contact ÅŸi i-a adus pe CârcotaÅŸii Șerban Huidu ÅŸi Mihai Găinuşă la postul lui. Cu un nou nume – Kiss FM, postul a trecut rapid, într-un an, pe primele locuri în audienţă.   Ascensiunea Kiss FM a fost de bun augur pentru omul de afaceri. În 2005, Cristi Burci vinde Prima TV, Kiss FM È™i Star FM celor de la SBS Broadcasting, pentru 30 de milioane de euro.   În afară de massmedia (în care nu mai are nicio participare în prezent), ÅŸi-a concentrat afacerile în industrie, mai precis în transporturi. A cumpărat Romvag, Fabrica de Vagoane Arad È™i fabrica de vagoane Meva (din Turnu Severin), pe care le-a reunit în International Railway Systems (IRS).   În 2006 a făcut consultanță pentru turcii de la Dogan Media cu ocazia intrării pe piață a postului Kanal D.   În toamna lui 2010 a fost în negocieri avansate pentru cumpărarea Realitatea TV.   Cristi Burci a lansat È™i Digital Catalyst Fund, ce va oferi suport È™i consiliere anteprenorilor la început de drum din Europa È™i Statele Unite punându-i pe aceÈ™tia în contact cu echipe tehnice din România.  

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.