Tronsonul de autostrada Comarnic – Brasov ii sperie pe constructori

Tronsonul de autostrada Comarnic – Brasov ii sperie pe constructori

0 173

Mult asteptatul tronson de autostrada care leaga capitala de centrul tarii, mai precis, ruta Comarnic – Brasov, pare sa-i sperie pe eventualii constructori care se incumeta sa participe la licitatie.
Bouygues Travaux Publics SA, al doilea mare constructor din lume, si parte a consortiului Autostrada Prahova, impreuna cu DTP – Terassement SA, Intertoll Europe Zrt si Meridiam Infrastructure Finance SARL, s-a retras din cursa pentru atribuirea contractului de concesiune de lucrari publice si servicii pentru autostrada Bucuresti-Brasov, tronsonul Comarnic-Brasov, dupa cum se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.
Contractul de concesiune pentru proiectarea, finantarea, construirea si intretinerea unei autostrazi reprezinta o premiera in Romania, necesitatea unei astfel de metode aparand ca urmare a costurilor foarte mari, de ordinul miliardelor de euro, pentru construirea de autostrazi.
Potrivit ultimelor calcule privind bugetul de care dispune Ministerul Transporturilor s-a descoperit ca autostrazile din Romania sunt enorm de costisitoare raportat la resursele financiare de care dispunem.

Consortiile care au ramas in cursa pentru Tronsonul Comarnic-Brasov sunt:
– Consortiul format din Vinci Concession-Actor Concession-Vinci Construction Grand Projets-Aktor, cu un termen de finalizare a tronsonului de 48 de luni si o concesiune pe 30 de ani;
– Consortiul Astrada Concession, format din Strabag AG, Egis Projects, Eurovia Construct International, Housing & Construction Holding Co. Ltd, cu un termen de finalizare a tronsonului de 48 de luni si o concesiune pe 30 de ani;
– Consortiul Autostrada A3 Comarnic – Brasov, format din Bilfinger Berger -Porr, cu un termen de finalizare a tronsonului de 60 de luni si o concesiune pe 30 de ani.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.