Trofeul UNITER a ajuns la Brasov

Trofeul UNITER a ajuns la Brasov

0 65

Premiile UNITER au ajuns anul acesta la editia cu numarul 16. Mari artisti au urcat, la inceputul acestei saptamani, pe scena Teatrului National din Bucuresti, fie sa inmaneze premii, fie sa fie premiati.
Printre numele impozante care au fost rostite in fata publicului au fost Ion Besoiu, premiat pentru intreaga activitate, Mihai Malaimare pentru performanta in teatrul non-verbal si multi altii. Nu au fost uitati nici cei care au trecut in nefiinta. Lor li s-a adus un omagiu in imagini si liniste. Oaspetii de vaza ai galei Premiilor Uniter au fost, pe langa marii artisti, Printul Radu si Principesa Margareta ai Romaniei.

Mihai Ignat, marele castigator
Cea de-a 16-a editie a premiilor UNITER a adus marele premiu la Brasov. Dramaturgul Mihai Ignat a castigat trofeul UNITER cu comedia dramatica „Meserii si fundaturi”. Dramaturgul brasovean este primul castigator din orasul nostru al trofeului premiilor UNITER.
Textul „Meserii si fundaturi” de Mihai Ignat a fost desemnat castigator la concursul UNITER – „Cea mai buna piesa romaneasca a anului 2007”. Juriul a fost compus din criticul de teatru Alice Georgescu, regizorul Claudiu Goga si actorul George Ivascu. In selectia finala, din cele 49 de piese inscrise in concurs, ramasesera trei: Meserii si fundaturi, de Mihai Ignat, Love stories, de Radu F. Alexandru si Fermoare, nasturi si capse, de Mihai Ignat.
Meserii si fundaturi este „un melanj intre comedie si drama, presarat cu momente absurde”, in care personajele isi dezvaluie problemele provocate in mod special de contorsionata si absurda tranzitie a societatii romanesti, a spus autorul Mihai Ignat. „E o piesa cu patru personaje, sunt doua cupluri de prieteni, doi cu virsta de peste 50 de ani si doi tineri. Actiunea se petrece intr-o hala a unei foste intreprinderi socialiste din care s-a furat aproape totul. Cele 12 scene ne arata alternativ cand un cuplu, cand celalalt si, desi cele patru personaje nu se intilnesc decat in finalul piesei, vietile lor se influenteaza reciproc”, a adaugat dramaturgul.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.