Troc pentru salvarea angajatilor CET

Troc pentru salvarea angajatilor CET

0 96

Criza economica ii face pe oameni sa se gandeasca de doua ori inainte de a lua o masura drastica. In aceasta situttie sunt si consilieii locali care au avut de dezbatut situatia de la CET Brasov.
Concret, consilierii locali PD-L, impreuna cu cei ai PSD si UDMR, membri ai AGA CET, au solicitat o amanare a aprobarii bugetului de venituri si cheltuieli al CET Brasov. Acesta masura a fost luata pentru a se putea studia in amanunt toate capitolele bugetare. „Vrem sa venim in ajutorul angajatilor CET, si propunem ca, in locul tichetelor de masa pe care sindicatele le-au solicitat, sa pastram in continuare angajatii CET. Majoritatea au peste 45 de ani, sunt la o varsta la care nu-si mai pot gasi cu usurinta un loc de munca, si nu putem sa-i lasam pe drumuri. Daca sindicatele nu vor fi de acord, atunci le vom acorda in continuare tichetele de masa, dar vom fi nevoiti sa facem reduceri de personal de cel putin 10%, desi eu nu agreez aceasta situatie“, a declarat, ieri, Vasile Kraila (PD-L). El a mai spus ca, la analiza bugetului pe 2009 al CET, vor fi analizate si salariile, „iar din cele exagerate, daca exista, se va mai taia“.
CET Brasov are in prezent aproximativ 800 de angajati. Situatia se va rezovla la o discutie intre AGA si reprezentantii sindicatului salariatilor CET. „Sunt cheltuieli mari la CET, dar indiferent de costuri, nu avem voie, moral, sa inchidem CET. Vrem sa-i sprijinim in reducerea acestor costuri si sper ca pana la iarna parteneriatul nostru cu austriecii sa isi produca o parte din rezultate“, a concluzionat Kraila.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.