Trenurile intarzie DOAR 30 de minute

Trenurile intarzie DOAR 30 de minute

0 93

Iarna s-a reintors in sudul si sud-estul tarii, iar traficul rutier si cel feroviar este din nou perturbat de conditiile meteo nefavorabile.
A merge cu trenul in aceasta perioada este o adevarata provocare si trebuie sa ai multa rabdare sa astepti sa vina trenul in gari.
Din cauza intarzierilor de sute de minute pe care convoaiele de trenuri din Romania le-au acumulat in ultimul an, mersul trenurilor a fost modificat in sensul ca au fost asimilate in orar si intarzierile.
La ora actuala, conform ultimelor date ale CFR, majoritatea trenurilor ajung la destinatie potrivit orelor din mersul trenurilor, dar se pot inregistra intarzieri de maxim 20 – 30 minute in cazul garniturilor care circula in zonele de sud si sud-est, unde ninge viscolit.
In prezent au fost activate comandamentele de iarna locale, care functioneaza non-stop pentru monitorizarea traficului astfel incat, in caz de urgenta, sa se poata interveni prompt cu utilaje speciale.
CFR SA recomanda pasagerilor sa solicite informatii despre intarzierile care pot aparea in circulatia trenurilor din cauza vremii nefavorabile.
Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori si vant puternic, valabila de luni, de la ora 22.00 pana miercuri dimineata, la ora 6.00, pentru jumatatea estica a tarii, informeaza Mediafax.
Astfel, vor fi afectate judetele Vaslui, Bacau, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Prahova, Buzau, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Ilfov si municipiul Bucuresti.
Principalele motive le reprezinta infrastructura proasta si lipsa investitiilor. Astfel, trei sferturi dintre trenurile care intarzie se supun unor restrictii de viteza impuse pe trasee invechite, alte 20% nu ajung la timp din cauza unor motive independente de CFR iar in alte 5% din cazuri se defecteaza locomotivele sau vagoanele. Zilnic, pe caile ferate din Romania circula 1.500 de trenuri.
Problemele aparute pe caile ferate i-au facut pe multi calatori sa se orienteze catre alte mijloace de transport.
Printre “pietrele” din calea trenurilor se numara lucrarile de reabilitare a infrastructurii feroviare pe tronsoanele Bucuresti Nord – Constanta si Campina – Predeal, potrivit unui raport al CFR.
Teoretic, regulamentul UE, care a intrat in vigoare la 3 decembrie, prevede ca pasagerii trenurilor intarziate sa fie despagubiti.
Oricare ar fi cauzele, minutele de intarziere cresc proportional cu kilometrii pe care calatorii ii au de parcurs.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.