Trenul Dracula Express – o afacere neprofitabila

Trenul Dracula Express – o afacere neprofitabila

0 188

Consilierii judeteni brasoveni au avut parte de o dezamagire, care le-a demonstrat ca, in afaceri iti trebuie si un pic de fler. Unul dintre proiectele puse la cale pentru dezvoltarea turismului local si atragerea de turisti straini a dat faliment.
Trenuletul „Dracula Express” care s-a bucurat de un succes nebun la lansare a fost pus pe butuci de criza economica ce a cuprins si orasul nostru. Calatorii s-au imputinat vazand cu ochii din momentul in care distractia de pe calea ferata a primit si un pret. Astfel, de indata ce a fost introdus tichetul de 10 lei, vagoanele au ramas goale.
Garnitura rugineste in depou de aproape un an, singurul moment cand a fost scoasa la lumina fiind pe data de 1 mai, cand la Brasov era asteptat ministrul Culturii, Alexandru Paleologu. Din pacate, ministrul a ratat plimbarea cu mocanita pentru ca ramas blocat in trafic.
„Anul trecut, in lunile cand s-a putut circula gratuit, numarul cererilor depasea posibilitatile de transport. Dupa ce a fost introdusa taxa de 10 lei, trenul mergea aproape gol si deodata, nimeni nu a mai fost interesat sa circule cu el”, a explicat Costel Comana, prorpietarul mocanitei, citat de cotidianul Adevarul. Acesta a mai spus ca de fapt, pentru ca trenul sa fie profitabil, pretul unui tichet ar trebui sa fie de sase euro.
Sumele investite pentru trenulet aung la 600 000 de euro, dar omul de afaceri brasovean s-a imbatat cu apa rece increzandu-se in consilierii judeteni brasoveni care prevedeau un viitor profitabil turismului pe caile ferate romanesti.
Consilierii judeteni brasoveni au facut promisiuni desarte cu privire la dezvoltarea turismului pe cai ferate.
Urma sa fie construita o linie de cale ferata pe ecartament ingust, care sa faca legatura intre Rasnov si zona Bran. De asemenea, CJ propunea analiza oportunitatii deschiderii unei linii turistice tot pe ecartament ingust, de la Zarnesti la Plaiul Foii. Deocamdata, toate acestea raman la stadiul de promisiune.
Vagoanele Dracula Expres sunt remorcate de locomotive cu aburi: una dintre ele, marca „Pacific” seria 231, a fost construita in Germania, la uzinele Maffai, in anul 1922, iar cealalta, la uzinele Nicolae Malaxa din Bucuresti, in 1937.
Vagonul salon a fost construit in 1934, utilizat in trecut numai de familia regala. Celelalte garnituri au fost folosite in perioada interbelica pe ruta Bucuresti- Paris si erau renumite pentru confortul lor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.