Trei zile de teatru marca Odeon la Brasov

Trei zile de teatru marca Odeon la Brasov

0 105

Intre 23 si 25 februarie, Teatrul Odeon va fi prezent la Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov cu trei dintre cele mai importante spectacole ale sale.
Astfel, marti, 23 februarie, de la ora 19.00, veti putea vedea spectacolul Block Bach pe muzica de J. S. Bach, in regia lui Alexandru Dabija, coregrafia: Razvan Mazilu si Amir Kolben, scenografia: Alexandru Dabija si Laura Paraschiv, visuals: Casa Gontz. Distributia e alcatuita din Razvan Mazilu, Monica Petrica, Emilia Dobrin si CRBL.
Block Bach este un spectacol multimedia de teatru-dans pe muzica lui J. S. Bach. Este realizat de catre aceeasi echipa care a adus in atentia publicului spectacolul Un Tango Mas. Ca si acesta, spectacolul face parte dintr-un program mai amplu al teatrului initiat in 2001, Dans la Odeon.
Pentru realizarea acestui spectacol, Teatrul Odeon l-a avut ca invitat special pe coregraful israelian Amir Kolben. Director artistic si coregraf al Companiei de dans Kolben, acesta are o impresionanta activitate artistica atat in Israel cat si peste hotare.
O poveste de cartier pe muzica de Bach. O poveste despre existenta noastra cotidiana. Urban, dans, bloc, Bach. O poveste despre fiecare dintre noi, cei care avem curiozitatea sa vedem si sa auzim, dincolo de usile inchise ale banalului.
Durata spectacolului: 1h
Pretul biletelor:
• categoria I – 60 lei,
• categoria II – 49,72 lei,
• loja -19,72 lei.

Miercuri, 24 februarie, tot de la ora 19.00, turneul va continua cu spectacolul multipremiat Ionescu – Cinci piese scurte (Ii cunoasteti?, Salonul auto, Guturaiul oniric, Lacuna, Fata de maritat) de Eugène Ionesco, in traducerea lui Vlad Russo si Vlad Zografi, regia: Alexandru Dabija, scenografia: Alexandru Dabija si Laura Paraschiv, pe muzica Adei Milea. Din distributie fac parte Dorina Lazar, Oana Stefanescu, Antoaneta Zaharia, Ionel Mihailescu, Gelu Nitu, Mircea Constantinescu si Pavel Bartos.
La inceputul anilor ’50, in cea mai fecunda si cea mai ludica perioada a creatiei, alaturi de piese care i-au adus celebritatea – Cantareata cheala, Lectia, Scaunele –, Eugène Ionesco a scris mai multe scenete care reprezinta nu numai laboratorul pieselor „clasice”, dar si calea directa de exprimare pentru virtuozitatea comicului sau deopotriva insolit si frapant de concret, eliptic si luxuriant. Caracterul lor de farsa-improvizatie da jocului o libertate a experimentului nemaiintalnita parca in piesele de mari dimensiuni ale lui Ionesco.
Durata spectacolului: 1 h 10 min
Pretul biletelor:
• categoria I – 60 lei,
• categoria II – 49,72 lei, l
• oja -19,72 lei.

Turneul se va incheia joi, 25 februarie, ora 19.00, cu spectacolul Pyramus & Thisbe 4 You dupa W. Shakespeare, in traducerea lui Andrei Marinescu, regia: Alexandru Dabija,
scenografia: Cosmin Ardeleanu. Din distributie fac parte Dorina Lazar, Rodica Mandache, Oana Stefanescu, Antoaneta Zaharia, Paula Niculita, Ana Maria Moldovan, Ionel Mihailescu, Mircea Constantinescu, Marius Damian, Pavel Bartos, Gabriel Pintilei, Mihai Smarandache, Victor Cociorba, Nicu Coman, Cristian Dunareanu, Dan Iosif, Ion Iosif, Constantin Neagu si Dumitru Neagu.
„In aceasta noua productie a Teatrului Odeon din Bucuresti, Alexandru Dabija, unul dintre cei mai dinamici regizori ai momentului, multiplica de patru ori clasica scena de teatru in teatru din „Visul unei nopti de vara”, celebra scena a mesterilor. Fiecare versiune citeste scena intrun registru diferit, parodiind mai multe tendinte din teatrul contemporan din Romania. (…) In traducerea/ adaptarea noua si originala a lui Andrei Marinescu, spectacolul este fabulos de amuzant, incapabil de a se lua in serios, vorbind despre deficientele teatrului si ale practicantilor sai. (…) Spectacolul de la Odeon este inteligent si plin de ironie intepatoare.” (Iulia Popovici)
Durata 1h30 min
Pretul biletelor:
• categoria I – 60 lei,
• categoria II – 49,72 lei,
• loja -19,72 lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.