Trei milioane de euro pentru tenisul brasovean

Trei milioane de euro pentru tenisul brasovean

0 86

Peste un milioan de euro au fost investiti de catre Consiliul Judetean Brasov in baza sportiva de la Olimpia, suma la care se vor adauga alte doua milioane de euro, pentru amenajarea a ceea ce se cheama Arena Sportiva „Ion Tiriac”, a declarat joi Aristotel Cancescu, presedintele executivului judetean brasovean.


Un teren de tenis competitional, la care s-a adaugat o tribuna de pete 200? de locuri a fost amenjat in ultimul an la baza sportiva Olimpia. Arena sportiva, aflata chiar la poalele muntelui Tampa, mai detine alte cinci terenuri de tenis, destinate agrementului si antrenamentului sportivilor de performanta. Pentru noua arena, CJ Brasov a investit pate un miliard de euro pana acum, pentru lucrari de amenajare si consilidare a terenului. „De altfel, langa baza sportiva a existat in trecut un lac alimentat de mai multe izvoare. Astfel ca lucrarile au necesitat sume considerabile de la buget. Acum, constructia este aprope de finalizare”, spune Cancescu.


Potrivit afirmatiilor presedintelui CJ Brasov, saptamana viitoare se va inaugura Arena „Ion Tiriac” , printr-un meci demonstrativ intre el, Aristotel Cancescu(PNL) si vicepresdintele Marian Rasaliu (PD), mult mai tanar decat Cancescu.


Seful CJ brasov a asigurat ca lucrarile la baza sportiva vor continua, iar cele cinci terenuri de antrenament vor deveni patru, delimitate cu un gardulet. „Mai mult, in 19 iulie va avea loc licitatia pentru adjudecarea lucrarilor de amenafare a cladirii bazei sportive, care a fost construita in 1894 si care nu ami fost reparata de foarte mult timp. Acoperisul cladiri este practic mucegait”, explica Aristotel Cancescu.


Lucrarile de reabilitare a cladirii vor insuma doua milioane de euro.


De altfel, pe terenurile de tenis amintite se vor antrana elevii Licreului Sportiv din localitate, unde a fost infiintata o sectie de tenis denumita „Ilie Nastase”, care se va dezvolta inca din clasa I.


Trebuie spus ca consiliul Judetean este actionar majoritar, intr-o asociere cu Clubul Roman de Patinaj, la Baza Sportiva „Olimpia”, pe trenurile careia s-au defasurat mai multe turnee de tenis internationale.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.