Trei candidați au fost eliminați din examenul de BAC de la Brașov,...

Trei candidați au fost eliminați din examenul de BAC de la Brașov, pentru tentativă de fraudă

0 45

2.867 de absolvenți din județul Brașov au fost prezenți la cea de-a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022 La proba scrisă de marți, au fost eliminați 3 candidați, din două centre de examen, pentru tentativă de fraudă. Absolvenții provin de la: Colegiile Tehnice ‘Mircea Cristea’ și ‘Transilvania’, ambele din Brașov și de la Seminarul Teologic Ortodox Liceal ‘Dumitru Stăniloae’ din Brașov.

Toți trei au fost depistați de profesorii asistenți cu dispozitive electronice de comunicație asupra lor, în timpul desfășurării probei scrise. Doi dintre ei aveau telefoanele mobile deschise asupra lor iar cel de-al treilea avea un dispozitiv de comunicație cu emițător-receptor și cască prin care transmitea și primea indicații de rezolvare a subiectelor.

Facem precizarea că înainte de începerea fiecărei probe scrise, asistenții de sală aduc la cunoștința candidaților, pe lângă alte informații utile și prevederile metodologice referitoare la fraudă și tentativa de fraudă precum și sancțiunile aplicabile în aceste situații.

Cei trei absolvenți nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.