TRAVIATA la Opera Brasov pe 9 ianuarie 2010

TRAVIATA la Opera Brasov pe 9 ianuarie 2010

0 62

Opera Brasov va invita la un spectacol cu adevarat extraordinar, sambata, 9 ianuarie 2010, de la ora 18:30, in Sala Mare. Este vorba de opera „La Traviata” de G. Verdi.
Opera Brasov este condusa de Dr. Cristian Mihailescu .
Dirijor: TRAIAN ICHIM
Regia: DUMITRU TABACARU
Miscare scenica: NERMINA DAMIAN
Maestru de cor: DIANA RAMONA BALDEA
„Traviata” vine la Brasov intr-o distributie de exceptie :
Cosmin Marcovici de la Opera Nationala Romana Iasi, alaturi de cunoscutii si indragitii solisti ai Operei Brasov: Valentina Margaras,Valentin Marele, Mihai Irimia, Cristian Fieraru, Gabriela Hazarian (debut), Vitalii Dumitru, Dan Popescu, Marian Reste, Iulia Parlea (debut), Paul Tomescu,Dan Ionescu
CORUL, BALETUL SI ORCHESTRA OPEREI BRASOV
Pret bilete: 25 lei;10 lei
Biletele se vand incepand cu 4 ianuarie la sediul Operei din str. Bisericii Romane nr. 51, tel. 0268-419380 si la Agentia Operei din str. G. Baritiu nr. 20, tel. 0268-471889.
Povestea operei:
Rose Alphonsine Plessis (1824-1846) (nascuta in satul Nonant, nu departe de orasul Bayeux din Franta), a fugit de acasa la varsta de 13 ani. Ajunsa la Paris, fara bani, a inceput sa practice prostitutia. La 18 ani devenise deja o cunoscuta si scumpa curtezana („curtezana” in limba italiana se numeste “traviata”). Spre a scapa de urmarirea familiei, si-a schimbat numele de fata in Marie-Duplessis. In aceasta perioada l-a cunoscut pe scriitorul Alexandre Dumas (1824-1895), care s-a indragostit de ea si cu care a intretinut stranse legaturi amoroase. Legaturile lor au continuat chiar si dupa casatoria ei, pana la prematura ei moarte, in urma unei tuberculoze, la data de 03.02.1846, la varsta de numai 22 ani. Sicriul ei, acoperit cu o multime de camelii, floarea ei preferata, a fost depus in cimitirul Montmartre. In anul 1848, Alexandre Dumas a publicat „Dama cu Camelii”, roman autobiografic, care a servit apoi ca sursa de inspiratie pentru libretul operei lui Giuseppe Verdi „La Traviata” (in aceasta opera, apare insa sub numele de „Violetta Valery”).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.