Tratamentul preferențial al „minorității” înseamnă de fapt, ultimul asalt împotriva destructurării caracerului...

Tratamentul preferențial al „minorității” înseamnă de fapt, ultimul asalt împotriva destructurării caracerului național și a dreptului identitar al majorității!

1 193
De menţionat că în raportul Comisiei de la Veneţia, cu privire la tratamentul preferenţial al minorităţilor naţionale de către statul înrudit, se precizează că „tratamentul preferenţial nu poate să fie acordat în alte domenii în afară de educaţie şi cultură, decât în cazuri excepţionale“. Raportul Comisiei nu menţionează în niciun fel tratamentul preferenţial în domeniul administrativ. Si este firesc!
Faptul că UDMR face referire la …o respectare a dreptului internaţional, când acesta nu prevede astfel de obligaţii, pune la îndoială intenţiile reale ale acestora.
Există şi riscul major de extindere abuziva a utilizării obligatorii a limbii maghiare  în condiţiile în care aproape 388.000 de etnici maghiari din România au obţinut o nefireasca cetăţenia ungară,in conditiile cand au devenit si sunt astfel membrii altui stat!!
In acest fel se forteaza oferirea unor facilităţi de utilizare obligatorie, practic ca limbă oficială, a limbii de stat a Ungariei în beneficiul unor cetăţeni ungari aflaţi pe teritoriul României !!
Dacă ar fi să ne raportăm strict la normele internaţionale, odată dobândită cetăţenia ungară,statutul cetăţenilor respectivi se schimbă radical, aceştia ieşind de facto din categoria de membri ai unei minorităţi etnice şi intrând în categoria unor membri ai unei alte naţiuni.
În mod practic, dincolo de considerentele de politică externă regională,- inclusiv a legaturilor telefonice directe intre domnii Dragnea si Orban Viktor – de unde sa inteleaga dl. DRAGNEA de Teleorman ca implementarea limbii maghiare în instituţii de stat romanesti nu face decât să izoleze şi mai mult cele două comunităţi, una de cealaltă.(ddr)

COMENTARII

  1. Magyari Nándor László, profesor la Universitatea Babeş-Bolyai, scria, că „în loc să plângem pentru Triannon şi pentru ceea ce i-a urmat, ar trebui să ne confruntăm cu ceea ce au simţit românii înainte de Trianon, adăugând la asta şi suferinţele românilor în timpul ocupației horthyste în Nordul Ardealului”!
    Problema maghiarimii, sursa frustrărilor ei, este neputinţă integrării, în conştiinţa naţională, a părţii întunecate a neamului maghiar!
    Avea dreptate scriitorul evreu Kertész Imre, care zicea că „maghiarimea este frustrată din cauza că n-a conştientizat niciodată atrocităţile sale comise în istorie faţă de alte neamuri, adică n-a avut curajul de a se confrunta cu propria istorie”!
    Lipsa curajului duce totdeauna la frustrare şi la idealizarea iluzorie a eroismului neamului…maghiar!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.