Trasuri de promenada

Trasuri de promenada

0 113

De maine vor circula in zona Brasovului istoric doua trasuri, pentru plimbari de agrement. Doritorii vor putea admira zonele pitoresti ale Brasovului din trasura, la pas sau trap, caci la galop este greu de crezut ca se va putea circula pe stradutele din Schei.
Cele doua trasuri vor stationa in Prund, langa parculetul de acolo, vizitiul fiind obligat sa poarte costum de june brasovechean, caci initiativa reinfiintarii transportului cu trasura apartine unui june, Octavian Aldea, care a motivat ideea ca „toate marile orase ale lumii au trasuri cu cai si dorim sa reinviem ceea ce a fost odinioara si la noi, in Brasov”.
Traseul, stabilit experimental va fi: Piata Unirii, Pe Tocile, Invatatorilor, Podul Cretului, Pietrele lui Solomon Poiana, iar la intoarcere se va veni, de la Podul Cretului, pe Egalitatii, Cpt.Ilie Birt, Piata Unirii.
In functie de succesul initiativei, se vor include in traseu si alte strazi.
O plimbare cu una din cele doua trasuri rosii, aduse din Germania, va costa circa 150 lei. Cam scumpisor, dar se vor gasi precis destui amatori de o asemenea plimbare, mai ales din randurile turistilor straini.
Salutam o asemenea initiativa, reinviind o traditie, dar, personal, ma intreb de ce a fost nevoie ca trasurile sa fie importate tocmai din Germania, cand inca mai avem in tara destui rotari de frunte, care isi vand produsele la export.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.