TRANSREGIMIERUL – capusa eterna!

TRANSREGIMIERUL – capusa eterna!

0 156

?


„Poporul roman traieste bine prin reprezentantii sai !”


?


Era o „vorba” care circula pe tacute inainte de 1989 cu trimitere la fruntasii p.c.r.? nomenclaturistii (1.)?


Expresia era practic pe buzele tuturor romanilor. Si a venit Decembrie ’89, consacrand libertatea presei si dechizand ceva mai larg paginile cartilor de istorie, aducand o noua expresie si anume „baietii destepti”(2.)?


Acestia readuc in prim plan o expresie uitata sau foarte rar folosita: camarila regala(3.) .


Cele trei notiuni definesc de fapt o singura specie: CAPUSA!


Capusa care strabate (traverseaza) si infesteaza pur si simplu viata Romaniei de la Cuza pana la Basescu parazitand Bugetul de stat.


Inainte de a le examina pe fiecare in parte, avem nevoie de doua repere – explicatii:  1. Analiza incepe de la Cuza pentru ca pana la acesta, vointa lui Voda era in mare masura lege.

  2. „A infesta” (conform DEX): a bantui, a pustii, a nimici; a invada (s.n.).

Examinarea „camarilei” porneste tot de la? DEX, asadar iata explicatia: „…Curteni din anturajul unui rege sau al unui sef de stat, care influenteaza politica statului in interesul lor personal. (s.n.).”


In ordine cronologic?, prima la rand adica camarila din jurul lui Cuza despre care notez doar Curteni de o lacomie uriasa si orgoliu fara capat, divizati in mai multe grupari cand nu le-a mai ajuns Romania, orbiti de dorinta de a SUGE fiecare cat mai mult din banul public nu au mai putut fi stapaniti si s-a ajuns la solutia …rege strain: Carol I.


Orice domnie incepe frumos (nu intamplator Carol I e intre primii zece romani), capusa e timida, dar din pacate o minune tine in Romania doar trei zile, motiv pentru care iata o fraza despre „camarila regala” la apogeul ei – Carol al II-lea si regenta regelui Mihai.


Se lasa deoparte prestatia lui (M) Urdareanu, nu se pun la socoteala banii pierduti la poker (citeste dati) de Malaxa in favoarea lui Carol al II-lea si nici cadourilor lui Aushnitz mai ales catre Elena Lupescu, nu se pune nici clasarea regelui Carol in primii doi cei mai bogati romani, se retine doar ca Elena Lupescu impartea (si) unul din primele doua locuri ale topului bogatilor,… cu regele Carol al II-lea.


?


Nomenclatura comunista intretine in jurul ei o alta rasa de capuse.


In mod obiectiv camarila care se mutase de pe Cuza pe Carol I, s.a.m.d. pana la Mihai, nu se putea muta cu arme si bagaje pe secretarul general, pe un prim secretar judetean sau pe un ministru comunist etc.


?


TRANSREGIMIERUL – desprins parca din povestea lui Darwin cu evolutia speciilor, nu dispare, se va transforma, se va adapta si va continua sa suga din banul public reusind chiar sa se organizeze sub o sigla sinonima cu p.c.r.? – partidul comunist roman si anume P.C.R. adica Pile, Cunostinte si Relatii;


?


Caracteristicile principale care definesc capusa in etapa regimului comunist:


???????? avand in vedere ca in 1947, la un „boier alungat” s-au instalat alti zece, asadar mai multe gazde (gazda = purtatorul parazitului)


???????? pe de alta parte sa retinem ca nomenclatura comunista cuprinde (include) in ea fie posturi parazitare, fie doar semiparazitare! Deci capuse noi.


Romania intrase intr-o perioada de dezvoltare multilaterala si genereaza transregimierul. Astfel pentru a-si arata recunostinta si atasamentul fata de gazda, capusa devine un actor social (iata un paradox si anume parazitul activ !?) motiv pentru care se poate indentifica o subrasa a capusii si anume TURNATORUL.


?


In fine a treia caracteristica consta in faptul ca TRANSREGIMIERUL COMUNIST suge mai putin. Nu, sa nu credeti ca atata munca de propaganda politica ideologica i-a dezvoltat vreun simt civic sau etic. Nu! Pur si simplu o obliga contextul: nu se poate afisa.


Din acest motiv nu acumuleaza in conturi, nu-si face case, vile si nu cumpara masini de lux! Nu se poate afisa nici la sosea si nici la balurile de la curte.


Revenind in prezent, inainte de a vorbi despre baietii destepti, sa-i localizam apeland la informatii de prima mana: Traian Basescu „grupurile de interese au ajuns pe masa guvernului”.


Pentru echilibru, sa citam si din Calin Popescu Tariceanu (un om la fel de bine informat) care sfatuia poporul roman sa identifice mafia din jurul presedintelui „citind presa„.


Daca la aceste doua citate ale primilor barbati DIN (si din pacate nu DE) prim-planul vietii politice a Romaniei adaugam si o sintagma consacrata de presa romana post-decembrista si anume BARONII LOCALI ,se poate vizualiza cu usurinta harta distributiei capuselor in Romania de astazi.


Tabloul este de groaza, capusa este omniprezenta, a INVADAT pur si simplu Romania. COD ROSU IN TOATE JUDETELE.


Gazda si parazit s-au contopit si s-au raspandit in toata societatea romaneasca, fie om politic, fie demnitar, fie magistrat, fie inalt functionar public si capuseaza pana si cel mai marunt ordonator de credite, fiecare banut public este CAPUSAT.


Acest lucru a devenit posibil datorita? unei vaste operatiuni de prelucrar, efectuata sub bagheta maestrului Ion Iliescu.


Astfel in decembrie ’89 MAESTRUL a reunit in spatele scenei (ascuns marelui public) activul de baza al P.C.R. (citeste pile, cunostinte si relatii) adica capuse si lichele, le-a prelucrat bine, a ridicat cortina si a introdus in scena actorii de astazi si anume:


1) clasa politica;


2) oamenii de afaceri;


3) inaltii functionari publici;


4) formatorii de opinie cu raspandaci cu tot.


De aici, provine dezastrul Romaniei de astazi: furtul fara limite, secatuirea tarii, pustiirea romanilor de rand! Formidabila productivitate a Transregimierului contemporan: altoiul lichelei pe capuse si (sau) invers.


Inainte de a examina capusa contemporana, iata definitia din DEX a? „lichelei” (cea care din pacate nu a facut pasul inapoi in decembrie ’89).


Lichea: conform DEX: Om fara caracter, lipsit de demnitate, netrebnic, secatura (s.n.).


Aman analiza Transregimierului contemporan.


?


Secaturile au invadat ROMANIA.


?


Ion Ghe. Cumpana??


?


?


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.