TRANSPORTUL EUROANIMALELOR

TRANSPORTUL EUROANIMALELOR

0 104

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Animalelor a hotarat ca, incepand cu data de 5 ianuarie 2008, animalele – porcine, caprine, bovine, ovine, catari, asini cai si pasari de curte – nu vor mai putea fi transportate pe o distanta mai mare de 65 km. decat de insotitori autorizati.


Ce inseamna asta?


Asta inseamna ca ciobanii, vacarii, gainarii si cum s-or mai fi chemand vor trebui, de la acea data, sa poarte in serpar, pe langa brisca, tutun si scaparatoare, bani si guma de mestecat pusa langa mobil, si un certificat de competenta profesionala, redactat in romana si engleza. Se intelege ca certificatul se obtine in urma absolvirii unui curs de pregatire profesionala in domeniul transportului de animale vii.


Mai, sa fie ! Zic eu. De parca meseria asta se invata in doua zile, cat tine cursul, si nu din tata-n fiu !?


Si stati sa vedeti ce invata baietii acolo. Invata notiuni referitoare la intervalele de hranire si adapare, durata calatoriei si perioadele de repaus, aspecte practice de manipulare a animalelor – pesemne cum sa tragi vaca de coada – impactul conducerii auto asupra bunastarii animalelor transportate si asupra calitatii carnii, conditii generale pentru transport si a felului mijlocului de transport.


Iar certificatul poate fi anulat in caz de abateri, la fel ca un carnet de sofer, cu urmarile respective.


Doamne, mare este gradina ta !


Da, dar din scolarizare ies bani, apoi amenzi catre vistieria statului. Eheheheee !


Eu propun totusi un alt fel de transport, stil stafeta si fara certificat. La fiecare 64 km. schimbi masina si echipajul? si poti face astfel turul Romaniei prezentand animalelor plaiurile mioritice fara? scoala ANSVSA.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.