Transhumanta de pichetare

Transhumanta de pichetare

0 119

Mielul de Paste ar putea fi taiat… la Pastele Cailor! Pentru ca nu au suficiente crotalii si nu pot inregistra animalele, crescatorii de ovine se tem ca nu-si vor vinde carnea de miel in acest an. Pentru cei peste 7 milioane de miei din tara, Autoritatea Nationala Sanitar-veterinara a eliberat doar 900.000 de crotalii. Crescatorii de oi cred ca asta ii va duce la faliment, mai ales ca peste 80% din efectivele de miei merg la export. La Bran, crescatorii de oi si capre au cerut Guvernului sa treaca Agentia in subordinea Ministerului Agriculturii si ameninta cu proteste daca cererea nu le va fi ascultata.
Crescatorii de ovine cred ca guvernul incearca sa ii saboteze, in favoarea importatorilor. In plus, multi dintre miei erau inregistrati si folositi ca material genetic, pentru care oierii primeau de la Stat circa 150 de euro/cap miel. Daca nu sunt inregistrati, nu sunt luati in considerare.
Daca solicitarea lor va fi ignorata de catre guvernanti, oierii din toata tara sunt hotarati sa picheteze, la inceputul lunii aprilie, sediul Ministerului Agriculturii, Palatul Coctroceni si Palataul Parlamentului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.