Traian Băsescu și Kelemen Hunor au afectat din nou independența Justiției

Traian Băsescu și Kelemen Hunor au afectat din nou independența Justiției

0 491

Inspecția Judiciară a constatat din nou că fostul președinte Traian Băsescu și deputatul UDMR Kelemen Hunor au afectat independența Justiției.
Purtătorul de cuvânt al IJ, Tamara Manea, a declarat luni, pentru AGERPRES, că, în urma verificărilor efectuate, inspectorii au constatat că, prin declarațiile făcute, Traian Băsescu și Kelemen Hunor au afectat prestigiul Justiției și au adus atingere independenței sistemului judiciar.
Rapoartele Inspecției Judiciare urmează să fie analizate marți în ședința Plenului CSM care va decide dacă își însușește sau nu concluziile inspectorilor.
CSM a mai decis anterior că, prin afirmațiile făcute, cei doi au afectat independența Justiției.
În 30 aprilie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecția Judiciară și Consiliul Național al Audiovizualului cu privire la declarații ale fostului președinte Traian Băsescu făcute într-o emisiune difuzată la un post tv.TB & KH
Potrivit unui comunicat al CSM transmis la acea dată AGERPRES, conducerea Consiliului a sesizat CNA cu privire la posibila încălcare de către postul de televiziune B1 Tv a prevederilor Deciziei-cadru nr. 220/2011 privind Codul de reglementare a conținutului audiovizual.
„Ca urmare a mesajelor publice lansate de domnul Traian Băsescu, fost președinte al României, în cadrul emisiunii ‘Ultimul Cuvânt’, difuzată de postul de televiziune B1 Tv cu începere de la orele 22,00, în data de 29 aprilie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit art. 30 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind CSM, republicată cu modificările și completările ulterioare, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări pentru a se stabili dacă prin acestea s-a adus atingere independenței Justiției, cu consecința subminării autorității acesteia”, se arăta în comunicatul CSM.

AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.