Traian Basescu pune presiune pe CSM

Traian Basescu pune presiune pe CSM

0 187

Presedintele Traian Basescu a participat la sedinta CSM
Traian Basescu si-a adus aminte ca a promis sa fie un presedinte jucator. Dupa ce Comisia Europeana a confirmat si prin Raportul pe Justitie lipsa reformelor si a vointei politice in lupta impotriva coruptiei, Skipperul de la Cotroceni a pus televiziunea pe romani, isi face propriul Raport pe Justitie si a trecut la vizite de lucru.
Joi dimineata, seful statului s-a intalnit cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene, acreditati la Bucuresti, pentru a le prezenta punctul de vedere al Romaniei legat de Raportul Comisiei Europene privind progresele inregistrate de tara noastra in Mecanismul de Cooperare si Verificare pentru reforma sistemului judiciar si combaterea coruptiei.
Plenul CSM s-a reunit, joi, intr-o sedinta informala, pentru a stabili cadrul organizatoric in vederea punerii in aplicare a recomandarilor Comisiei Europene din ultimul raport pe Justitie. Traian Basescu a plecat, joi, in jurul orei 14,30, de la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, unde a participat, timp de aproximativ o ora si jumatate, la sedinta CSM.
Traian Basescu nu a facut declaratii nici la inceputul, nici la finele reuniunii CSM.
Presedintele CSM, Florica Bejinaru, a anuntat, joi, ca dezbaterile nu sunt publice, ea mentionand ca nu este vorba despre o sedinta obisnuita, ci una de lucru, motiv pentru care a cerut presei sa paraseasca sala dupa oportunitatile de imagine.
Inainte de sedinta, seful statului a purtat o discutie de aproximativ zece minute cu conducerea CSM, in biroul presedintelui Consiliului.
Rezultatele discutiilor vor fi vizibile pana la sfarsitul saptamanii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.