Traficul rutier creste la cote alarmante poluarea fonica

Traficul rutier creste la cote alarmante poluarea fonica

0 223

M-am mutat, de curand, dintr-o zona mai marginasa a orasului mai spre centru. Nu este una dintre arterele principale ale orasului, dar este destul de circulata : bulevardul Grivitei. Initial, m-am bucurat de pozitia mea strategica : am statia de autobuz in fata geamului, fac doar cateva minute pe jos pana in parcul Titulescu, etc. Toate bune si frumoase ! Insa, foarte curand, am observat un neajuns : stand de vorba cu prietenele mele la o cafea si, incingandu-se atmosfera, am deschis geamul : nu ne mai puteam auzi, atat de tare era zgomotul pe care furnicarul de masini din fata ferestrei mele il facea.
Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Brasov au observat si ei acest lucru si au intreprins niste masuratori ale zgomotului in Brasov. Si ei au ajuns la concluzia ca traficul rutier este principalul factor de poluare sonora. Limita superioara permisa si reglementata de STAS, pentru nivelul de zgomot, este de 65 de decibeli, insa intr-o zi cu trafic normal se pot inregistra de la 69,6 decibeli pana la 71,9 decibeli. Printre cele mai zgomotoase zone din orasul nostru sunt : intersectia Eroilor cu Muresenilor, zona Primariei, intersectia Politehnicii cu Nicolae Balcescu si zona Garii, unde se afla principala artera de trafic greu.
Pe principiul : «Mens sana in corpore sano », noi propunem o campanie sustinuta de marketing care sa promoveze si alte mijloace de transport mai putin zgomotoase si mai sanatoase, cum ar fi : traditionala bicicleta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.